Bild
Tallrik med mat från havet.
Foto: Susanne Liljenström
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Framtidens mat odlas i hav - Ett okänt skafferi

Naturvetenskap & IT

Är du intresserad av mat från havet? Passa då på att besöka utställningen "Framtidens mat odlas i hav - Ett okänt skafferi", som är en programpunkt under årets Vetenskapsfestival. Kom och undersök havets okända delikatesser. Smakprov utlovas!

Utställning
Datum
4 apr 2025 - 5 apr 2025
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Henrik Pavia, Professor, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
John Axelsson, Doktorand, Blå mat & Institutionen för life sciences, Chalmers tekniska högskola
Swantje Enge, Forskare, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Bra att veta
Utställningen är öppen fredag 4 april kl. 10:00-17:00 och lördag 5 april kl. 10:00-16:00.

Ingen föranmälan krävs.

Ett okänt skafferi


Sjöpungskärm, gratinerad knivmussla eller algchips. Vi vill ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser. Framtidens mat, kan vara djur och alger som är vanliga men som vi inte är vana att äta och därför saknar ekonomiskt värde idag. Smakprov utlovas!

Varmt välkomna! 

Läs mer om Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning, SWEMARC, som har som målsättning att genom tvärvetenskaplig och samhällsengagerande forskning öka odlingen av mat från havet på ett hållbart sätt.

Läs gärna våra "25 Svar", där våra forskare ger svar på många av de frågor som de möts av när de är ute och pratar om vattenbruk runt om i Sverige.