Bild
Skördade alger.
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Framtidens mat odlas i hav - Marint vattenbruk

Naturvetenskap & IT

Är du intresserad av mat från havet? Passa då på att besöka utställningen "Framtidens mat odlas i hav - Marint vattenbruk", som är en programpunkt under årets Vetenskapsfestival. Här får du lära dig allt om hur man odlar hållbart i havet.

Utställning
Datum
4 apr 2025 - 5 apr 2025
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Henrik Pavia, Professor, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
John Axelsson, Doktorand, Blå mat & Institutionen för life sciences, Chalmers tekniska högskola
Swantje Enge, Forskare, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Bra att veta
Utställningen är öppen fredag 4 april kl. 10:00-17:00 och lördag 5 april kl. 10:00-16:00.

Ingen föranmälan krävs.

Marint vattenbruk

Vattenbruk innebär odling av olika sorters djur och alger i vatten. I utställningen visar vi mångfalden av vattenbrukstekniker och arter, från både saltvatten och sötvatten, som finns i Sverige idag - men också de som ligger i framtiden.

Varmt välkomna!

 

Läs mer om Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning, SWEMARC, som har som målsättning att genom tvärvetenskaplig och samhällsengagerande forskning öka odlingen av mat från havet på ett hållbart sätt.

Läs gärna våra "25 Svar", där våra forskare ger svar på många av de frågor som de möts av när de är ute och pratar om vattenbruk runt om i Sverige.