Bild
Smakprover på mat från havet erbjuds i fina skålar.
Foto: Susan Gotensparre
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Framtidens mat odlas i hav - Steg för steg

Naturvetenskap & IT

Är du intresserad av mat från havet? Passa då på att besöka utställningen "Framtidens mat odlas i hav - Steg för steg", som är en programpunkt under årets Vetenskapsfestival. Följ med på en demonstration av hållbar sjömatsproduktion – se, lär och smaka på framtidens blå mat!

Föreläsning,
Föreställning
Datum
4 apr 2025
Tid
12:00 - 13:00
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Henrik Pavia, Professor, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Elsa Fries, Projektledare Blå bioekonomi, Blå mat, Innovatum Science Park
Maria Eléhn, Projektledare Blå bioekonomi, Blå mat, Innovatum Science Park
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Steg för steg
 

Hur kan vi odla sjömat hållbart och skapa mat för framtiden?
Följ med på en interaktiv demonstration där vi steg för steg bygger upp en blå åker på scen. Med hjälp av alger, musslor, fisk och sjögurkor visar vi hur olika arter kan samverka för att utveckla svenskt vattenbruk. Under berättelsens gång introduceras olika arter och deras roll i systemet.

Avslutningsvis får du smaka på framtidens blå mat – hållbar, näringsrik och full av möjligheter!


Varmt välkomna!

 

Läs mer om Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning, SWEMARC, som har som målsättning att genom tvärvetenskaplig och samhällsengagerande forskning öka odlingen av mat från havet på ett hållbart sätt.

Läs gärna våra "25 Svar", där våra forskare ger svar på många av de frågor som de möts av när de är ute och pratar om vattenbruk runt om i Sverige.