Mobilitet
Konsumtion genererar mobilitet och vice versa. I temat "mobilitet" är relationen mellan städer, mobilitet/logistik och konsumtionsmönster i fokus. En central frågeställning är hur en ökad förståelse kan generera kunskap om hållbart stadsliv.
Temat mobilitet startade 2010 i ett interdisciplinärt samarbete mellan Göteborgs universitet och Université de Toulouse II i Frankrike, där forskare utvecklat gemensamma utgångspunkter för studier av konsumtions-logistik under det vidare temat mobilitet.
Sociokulturella dimensioner påverkar vardagens konsumtions-logistik och utgör viktiga analytiska perspektiv i förståelsen av hur och varför mobilitets- och konsumtionsmönster ser ut som de gör idag. Samt hur vi eventuellt kan förändra dessa i framtiden.
Sociokulturella dimensioner påverkar vardagens konsumtionslogistik och utgör viktiga analytiska perspektiv
Framtidens konsumtions-logistik utgör en ”fallstudie” i sig i temat mobilitet och fungerar som bollplank för våra forskare att diskutera forskningsresultat med representanter för näringsliv, kommun och politik och därmed fördjupa relationen mellan flervetenskaplig forskning och praktiker inom fältet.