Aktivt lärande om hållbart vattenbruk på Vetenskapsfestival
Är du nyfiken på sjögurkor, tångodling, fiskfoder och nya sjömatprodukter? Nu bjuder forskare från Göteborgs universitet in allmänheten att utforska framtidens sjömat och olika perspektiv på hållbart vattenbruk under årets Vetenskapsfestival, 19-20 april, i Göteborg. Vi ställer tre snabba frågor till en av forskarna, Jonathan Roques, vid institutionen för biologi och miljövetenskap och Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning, Swemarc, som är med och arrangerar en workshop.
Forskarnas aktiviteter under Vetenskapsfestivalen:
- Workshop: Odla fisk i en loop
- Workshop: Gör ditt eget tångsalt och ta med hem
- Föreläsning: 5-rätters smakmeny, där forskare serverar senaste nytt inom sjömat, lär dig om sjögurkor, tångodling, foder, samodling och nya sjömatsprodukter
- Utställning: Vattenbruk – om hur vi odlar framtidens hållbara mat i vatten
- Utställning: Scary seafood - vi undersöker havets okända delikatesser
- Utställning: Lär dig mer om sjögurkor - djuren som gillar skräpmat
- Utställning: Blå mat, hur vi kan öka den svenska produktionen av sjömat