Länkstig

Gustav Kjellsson talare på Forte Talks 2024

Publicerad

CHG:s Gustav Kjellsson presenterade sin forskning om "Digitala vårdmöten – resursslukare eller problemlösare?" på forskningsfinansiären Fortes konferens.

Den 15 maj var CHG:s Gustav Kjellsson inbjuden för att tala under FORTE Talks 2024: Forskning för förändring. Den stora forskningsfinansiären FORTE bjöd under en heldag på Munchenbryggeriet i Stockholm in forskare, praktiker och beslutsfattare för att diskutera hur Sverige med hjälp av forskning och kunskap kan förbättra möjligheterna att skapa ett mer jämlikt och socialt hållbart samhälle. CHG:s Gustav Kjellsson talade om sin forskning kring digitala vårdmöten i primärvården.
 

Gustav framför en whiteboard
Gustav Kjellsson på Forte Talks 2024.

Se föreläsningen:
Digitala vårdmöten – resursslukare eller problemlösare?

"Lättillgängliga privata digitala läkartjänster ökar unga vuxnas vårdanvändande, men till vilken kostnad och nytta? Användandet av digitala tjänster och telemedicin inom primärvården har exploderat de senaste 10 åren. Att erbjuda mer vård digitalt har framhållits som en lösning på primärvårdens långvariga tillgänglighetsproblem. Dock finns risken att lättillgängliga läkartjänster via mobilen leder till ökat vårdsökande för mindre allvarliga åkommor. Dessutom kan den ökade fragmenteringen och bristen på fysisk undersökning resultera i lägre vårdkvalitet. Denna session presenterar forskning som använder detaljerade registerdata för att undersöka effekterna av unga vuxnas ökade användning av dessa tjänster."