Mia Prim arbetar som universitetslektor och är viceprefekt för utbildning på Institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
Mia är i grunden hortonom (SLU, Wageningen, Lunds universitet), har en kandidatexamen i företagsekonomi och en doktorsexamen i Måltidskunskap vid Örebro universitet. Mia undervisar i sensorik och livsmedelsvetenskap. I tio år delade hon sin arbetsplats mellan Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet, och SIK - Sveriges livsmedelsforskningsinstitut i Göteborg, numera RISE. Mellan 2011 och 2014 arbetade Mia som forskare och projektledare på SIK. Mia är aktiv i Sveriges Sensoriska Nätverk och European Sensory Science Society.
Mia forskar inom framförallt måltidsupplevelse, måltidspedagogik och sensorik.
Karin Wendin,
Cecilia Norman,
S Forsberg,
F Davidsson,
A Josell,
M Langton,
Mia Prim,
J Berg
12th Pangborn Sensory Science Symposium. 24-27 August, Rhode Island, USA
-
2017
Karin Wendin,
Maud Langton,
Cecilia Norman,
Sarah Forsberg,
Fredrik Davidsson,
Åsa Josell,
Mia Prim,
Johan Berg
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark.
-
2017