Att bilderboksberätta 1
Kort om kursen
Kursen vänder sig till dig som är verksam konstnär, illustratör, fotograf eller formgivare och som vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i bilderboksformat. Syftet är att ge dig god förståelse för bilderboken som medium och konstform samt förmåga att genomföra egna bilderboksprojekt.
Om utbildningen
Kursen vänder sig till dig som är verksam konstnär, illustratör, fotograf eller formgivare och som vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i bilderboksformat. Syftet är att ge dig god förståelse för bilderboken som medium och konstform samt förmåga att genomföra egna bilderboksprojekt. Du tränar på att förstå det som är utmärkande för bilderboken, det vill säga samspelet mellan text, bild och läsare i olika åldrar. Genom bild- och skrivövningar får du undersöka berättarperspektivet, med särskilt fokus på att skapa trovärdiga gestaltningar för barn. Under kursen redovisar du egna bilderboksberättelser och analyserar andra studenters projekt. Du studerar även bilderboken utifrån ett historiskt och samtida perspektiv.
Undervisning på norska förekommer.
Kursträffar
Kursen tillämpar hybridundervisning där merparten av undervisningen sker på distans via Zoom och genom individuellt arbete. Vid två tillfällen träffas vi fysiskt på plats på campus i Göteborg för workshops. De fysiska träffarna är obligatoriska och pågår i två-tre dagar/tillfälle. Undervisning på eftermiddag/kvällstid kan förekomma. Datum för samtliga träffar kommer att publiceras på kursöversikten i Canvas i början av maj.
Behörigheter och urval
Behörighet
Grundläggande behörighet
Ansök i tre steg
1. Ansök till kursen på antagning.se. Deadline 15 april 2024.
2. Skicka in din portfolio via SlideRoom. Deadline 15 april 2024.
3. Säkerställ att dina meriter som styrker din behörighet till kursen är registrerade på antagning.se. Deadline 20 juni 2024.
Din portfolio ska innehålla:
1. CV - Beskriv relevanta erfarenheter kopplade till kursens ämne bild och berättande. Max 4000 tecken inklusive blanksteg.
2. Bilder - 8 bilder som representerar hur du jobbar visuellt. Du kan ladda upp foton eller digitalt skapade bildfiler som innehåller både text och bild. Bilderna behöver inte vara bilder eller illustrationer relaterade till kursens ämne, utan kan också vara bilder eller foton som representerar ett annat gestaltningsområde du är verksam inom. Till exempel bild av objekt, eller utställning du medverkat på. Välj bilder/foton som du själv känner är starka och som uttrycker det som representerar dig som konstnär/formgivare etc.
Din ansökan måste vara anonym. Vänligen inkludera inte ditt namn eller några personuppgifter i din ansökan.
Urval
Urvalet baseras på arbetsprov.