Bild 1 för lärare åk 7-9
Kort om kursen
Kursen innehåller grundläggande teori och praktik inom fotografi och rörlig bild samt konsthistoria och bildanalys. Vi diskuterar också lagar och regler i relation till bilder och bildanvändning. I kursen integreras ämnesdidaktik och metodik som ger dig verktygen för att kunna arbeta i skolan på många olika sätt och kunna inspirera och vägleda elever.
Om utbildningen
Du får utveckla dina förmågor i fotografi och film både i teori och praktik med fokus på konstbaserat lärande som undersökningsmetod. Kursen tar också upp bildämnets historik, upphovsrätt, konsthistoria och grundläggande bildteori. Du läser kursen tillsammans med ämneslärarprogrammets studenter i bild och samtliga delar inom kursen behandlar också ämnesdidaktik. En viktig del i vår utbildning är att koppla innehållet till skolans demokratiuppdrag och ett mångkulturellt samhälle
Undervisningen
Undervisningen sker genom föreläsningar, workshop, handledning och seminarier. I kursen ingår både grupparbeten och självstudier. Kursmålen examineras genom seminarier, skriftliga inlämningsuppgifter och muntliga presentationer.
Behörigheter och urval
Behörighet
Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, godkänt färdighetsprov i bild
Arbetsprov
För att bli behörig till denna kurs krävs ett godkänt färdighetsprov i Bild. På denna sida hittar du instruktioner för färdighetsprovet: Instruktioner för färdighetsprov i Bild
Arbetsprovet skickas in senast en vecka efter sista anmälningsdag, 23 oktober 2023 för kursomgången som startar våren 2024.
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)
Så är det att plugga
Undervisningen
Undervisningen sker genom föreläsningar, workshop, handledning och seminarier. I kursen ingår också självstudier. Kursmålen examineras genom logg, seminarier, skriftliga inlämningsuppgifter och muntliga presentationer.
Lokaler
Kursen ges i HDK-Valands lokaler i Göteborg.