Kursplan

Biodiversitet - mönster och processer - projektkurs

Biodiversity - patterns and processes - project

Kurs
BIO412
Avancerad nivå
5 högskolepoäng (hp)

Om kursplanen

Diarienummer
GU2024/41
Ikraftträdandedatum
2024-09-03
Beslutsdatum
2024-09-03
Gäller från termin
Vt-25
Beslutsfattare
Institutionen för biologi och miljövetenskap

Kursens moduler

Biodiversitet – mönster och processer - projekt, 5 Högskolepoäng

Inplacering

Kursen är valbar inom masterprogrmmet i biologi och kompletterar kursen Biodiversitet – mönster och processer.

Behörighetskrav

Tillträde till kursen kräver genomgången Biodiversitet – mönster och processer (BIO411)

Innehåll

Kursen ger studenterna möjlighet att fördjupa sin förståelse av de processer som diskuterades i "Biodiversitet – mönster och processer". Under handledning av en lärare kommer studenten att förbereda en rapport som kombinerar delar från minst två av de sex teman som diskuterades i den tidigare kursen. Rapporten kommer främst att vara teoretisk, men bör också innehålla vissa dataanalytiska delar.

Mål

Efter avslutad kurs skall studenten kunna:

-hitta relevant vetenskaplig litteratur

-med handledning utföra analyser av vetenskapliga data rörande biodiversitetsmönster

-sätta sina egna resultat i ett bredare vetenskapligt sammanhang

Hållbarhetsmärkning

Ingen hållbarhetsmärkning.

Former för undervisning

Kursen består av ett eget arbete under handledning som utvecklar någon av de sex frågeställningarna som introduceras i kursen Biodiversitet – mönster och processer (BIO411).

Kursen ges på engelska.

Examinationsformer

Kursen bedöms genom en projektrapport på cirka 10 sidor som kommer att utvärderas enligt kriterier som finns tillgängliga på kursens digitala lärplattform.

Om en student som har underkänts två gånger på samma examinerande moment önskar byta examinator inför nästa examinationstillfälle ska en sådan begäran bifallas om det inte finns särskilda skäl däremot (6 kap. 22 § HF).

Om en student har fått besked om pedagogiskt stöd från Göteborgs universitet med rekommendation om anpassad examination och/eller anpassad examinationsform kan examinator, i det fall det är förenligt med kursens lärandemål och förutsatt att inte orimliga resurser krävs, besluta att bevilja studenten anpassad examination och/eller anpassad examinationsform.

Om en kurs har avvecklats eller genomgått en större förändring ska studenten erbjudas minst två examinationstillfällen, utöver ordinarie examinationstillfälle. Dessa tillfällen fördelas under en tid av minst ett år, dock som längst två år efter det att kursen avvecklats/förändrats. Vad gäller praktik och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) gäller motsvarande, men med begränsning till endast ett ytterligare examinationstillfälle.

Om en student har fått besked om att denne uppfyller kraven för att vara student vid Riksidrottsuniversitetet (RIU-student) har examinator rätt att besluta om anpassning vid examination, om detta görs i enlighet med Lokala regler gällande RIU-studenter vid Göteborgs universitet.

Kursvärdering

Resultatet och eventuella förändringar i kursens upplägg ska förmedlas både till de studenter som genomförde värderingen och till de studenter som ska påbörja kursen.