Framtidsfiktioner
Om utbildningen
Kursen tar upp fiktion och berättande i olika medier som på olika sätt är knuten till framtid, exempelvis science fiction och klimatfiktion. Framtidsfiktion är ofta kritisk och tankeväckande i förhållande till vår samtid. Du får en bred överblick med historisk och teoretisk grund, men ges också tillfälle att fördjupa dig analytiskt i spännande verk. Särskilt vikt läggs på framtidsberättande och fiktioner från olika delar av världen.
Kursen lämpar sig både för den som vill läsa kursen fristående eller inom program och som vidareutbildning för lärare.
Ges inte kursen denna termin? Du hittar liknande tematik på kursen Det goda livet. Sök på kurskod LV2162.
Behörigheter och urval
Behörighet
För tillträde till kursen krävs avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämnedär det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Efter studierna
Vi ger dig en grundläggande bildning och kunskap om litteratur men också en textanalytisk verktygslåda som är användbar vad du än väljer att arbeta med. Vi studerar skönlitteraturen som konst och som en källa till kunskap om mänskliga och samhälleliga förutsättningar. Kurserna vänder sig till dig som funderar på ett arbetsliv inom kultur- eller informationssektorn där det ställs höga krav på läsförståelse, skrivfärdighet, språkkänsla och vetenskapliga förhållningssätt.
Kurser i litteraturvetenskap ges på grund- och avancerad nivå där ämnet kan utgöra huvudområde för kandidat-, magister- och masterexamen samt vidare studier på forskarnivå.
Så är det att plugga
Undervisningen
Kursen ges på distans med några digitala träffar under terminen på kvällstid.
Kursen har olika undervisnings- och examinationsformer för att du som student ska kunna tillgodogöra dig kursens innehåll på bästa sätt och träna på de färdigheter och förmågor som är formulerade i kursens mål. I kursplanen framgår kursens undervisnings- och examinationsformer.