Genteknisk modifiering av nyttoväxter
Kort om kursen
GMO, eller genteknisk modifiering är en het fråga bland biologer såväl som i samhället i stort. Men vad betyder det egentligen? Denna kurs ger dig djupare insikter om nuvarande och framtida användning av modern bioteknik i mat och matprodukter, samt lagstiftningen runt den.
Om utbildningen
Kursen ger en introduktion GMO som begrepp och den lagstiftning som styr GMO idag, samt olika gentekniska metoder som används för att modifiera växter. Vi diskuterar globala problem kopplade till odling av växter i för att försörja befolkningar, och tänkbara framtida lösningar som inkluderar olika former av genmodifiering.
För att få en direkt koppling till riktiga projekt och problem kommer inbjudna representanter för privat och offentlig sektor att hålla i några av föreläsningarna. Ett projektarbete under handledning låter dig tränga djupare in i fältet för växtbioteknik.
Kurslitteraturen hittar du via denna länk, som går till kurssidan på Studentportalen.
Behörigheter och urval
Behörighet
Alt 1: Godkänd Biologi, baskurs, 60 hp. Alt 2: Godkänd Molekylärbiologi I och II, baskurs, 60 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Så är det att plugga
Undervisningen
Undervisningen är både teoretiskt och praktiskt inriktad och sker i form av föreläsningar, laborationer och grupparbeten.
Lokaler
Undervisningen bedrivs i byggnaden Natrium, på Medicinareberget i Göteborg (Medicinaregatan 7B).