Länkstig

Hem- och konsumentkunskap 2, för lärare 1-6

Kurs
L6HK21
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-19106

Kort om kursen

Delkurs A behandlar matens betydelse för hälsa, särskilt barns matval och näringsbehov enligt nordiska rekommendationer, pedagogiska modeller och ur ett ämnesdidaktiks perspektiv. Delkurs B fokuserar på hemmet och skolans roll som måltids-, arbets- och lärandemiljö samt kulturens betydelse för mat och undervisning. Elevers lärande och bedömning prövas och problematiseras.

Om utbildningen

Delkurs A: Näring, mat och hälsa, 7,5 hp

Delkurs A fokuserar på matens betydelse för hälsa, särskilt barns och ungas matval och näringsbehov utifrån nordiska näringsrekommendationer och pedagogiska modeller. Tillämpningar av näringsrekommendationer ingår, med analys och tillagning av mat. Studenten förbereds för att integrera kost och hälsa i undervisningen enligt skolans styrdokument.

Delkurs B: Hem- och konsumentkunskap i olika verksamheter, 7,5 hp

Delkurs B diskuterar hemmet och skolan som måltids-, arbets- och lärandemiljö, kulturens roll i mat och undervisning samt lärandemiljöns påverkan på alla elevers möjlighet att lära. Bedömning av elevers lärande och kunskapsutveckling problematiseras och prövas.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Naturkunskap 1b eller 1a1+1a2

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)