Hem- och konsumentkunskap B
Om utbildningen
I kursen prövas hur livsmedel hanteras, tillagas och förvaras i förhållande till livsmedelskvalitet, sensorik samt mikrobiologiska processer. Livsmedelsval, måltidsplanering, barn och ungas näringsbehov samt kulturella, sociala och etiska aspekter problematiseras. Myndigheters arbete för folkhälsa med olika pedagogiska modeller och redskap presenteras och prövas. Praktiska, teoretiska och didaktiska uppgifter genomförs i relation till kursens ämnesinnehåll där även hållbarhetsperspektivet är centralt.
Kursen har ca 3 tillfällen på plats och varje tillfälle är 1-2 dagar och de är obligatoriska. Tillfällena försöker vi lägga i anslutning till helg, dagtid. Kursen har dessutom obligatoriska distansträffar i realtid.
Behörigheter och urval
Behörighet
För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 7,5 hp från IKG511 Hem- och konsumentkunskap A, 15 hp eller motsvarande.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Så är det att plugga
Lokaler
Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.