Bild
Länkstig

Hem- och konsumentkunskap B

Kurs
LHG512
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-91059
Kursinnehåll
Ansökan öppnar 17 mars 2025

Kort om kursen

I kursen prövar du hur livsmedel hanteras, tillagas och förvaras i förhållande till livsmedelskvalitet, sensorik samt mikrobiologiska processer. Du kommer att problematisera livsmedelsval, måltidsplanering, barn och ungas näringsbehov samt kulturella, sociala och etiska aspekter. Myndigheternas arbete för folkhälsa med olika pedagogiska modeller och redskap presenteras och prövas.

Om utbildningen

Du genomför praktiska, teoretiska och didaktiska uppgifter i relation till kursens ämnesinnehåll, där hållbarhetsperspektivet är centralt.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen har cirka 3 tillfällen på plats som är obligatoriska. Varje tillfälle är 1-2 dagar. Kursen har dessutom obligatoriska digitala träffar i realtid, varav en heldag och resten på eftermiddag.

Datum för obligatoriska campusträffar höstterminen 2025:

  • 12 september,
  • 29-30 oktober och
  • 14 januari.