
Hem- och konsumentkunskap B
Kort om kursen
I kursen prövar du hur livsmedel hanteras, tillagas och förvaras i förhållande till livsmedelskvalitet, sensorik samt mikrobiologiska processer. Du kommer att problematisera livsmedelsval, måltidsplanering, barn och ungas näringsbehov samt kulturella, sociala och etiska aspekter. Myndigheternas arbete för folkhälsa med olika pedagogiska modeller och redskap presenteras och prövas.
Om utbildningen
Du genomför praktiska, teoretiska och didaktiska uppgifter i relation till kursens ämnesinnehåll, där hållbarhetsperspektivet är centralt.
Behörigheter och urval
Behörighet
Grundläggande behörighet
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).
Så är det att plugga
Undervisningen
Kursen har cirka 3 tillfällen på plats som är obligatoriska. Varje tillfälle är 1-2 dagar. Kursen har dessutom obligatoriska digitala träffar i realtid, varav en heldag och resten på eftermiddag.
Datum för obligatoriska campusträffar höstterminen 2025:
- 12 september,
- 29-30 oktober och
- 14 januari.