Länkstig

Humanekologi: Examensarbete

Kurs
HU1511
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-17208
Ansökan stängd

Kort om kursen

I examenskursen planerar, genomför och presenterar du självständigt en vetenskaplig undersökning. Arbetet redovisas i form av en uppsats som behandlas vid ett examinerande seminarium. Efter att ha läst kurser i humanekologi har du relevant kunskap och analytiska verktyg för att utföra miljörelaterat arbete.

Om utbildningen

I examenskursen planerar, genomför och presenterar du självständigt en vetenskaplig undersökning.  Du fördjupar dig i ett avgränsat problem som du undersöker med hjälp av teoribildning och metod av relevans för humanekologi. Arbetet redovisas i form av en uppsats som du försvarar och diskuterar vid ett seminarium då du också kritiskt, pedagogiskt och konstruktivt granskar annan students uppsats. En stor del av undervisningen sker i form av individuell handledning.

Behörigheter och urval

Behörighet

Godkänt resultat i kärnkurser om sammanlagt 30 hp i Humanekologi, godkänt resultat i fördjupningskurser om sammanlagt 30 hp i Humanekologi samt kursen Metod inom globala studier (15 hp) eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Efter att ha läst kurser i humanekologi har du relevant kunskap, analytiska verktyg och ett kritiskt förhållningssätt för arbete med miljörelaterade undersökningar, utredningar, utvecklingsarbete och handläggning inom större organisationer, företag och kommuner.

Våra tidigare studenter arbetar bland annat som projektledare/samordnare inom hållbart företagande, kommunalt strategiskt miljöarbete, internationellt utvecklingssamarbete via svenska och internationella organisationer som UNEP och FAO, och inom forskning för hållbar utveckling.

Så är det att plugga

Undervisningen

Förutom föreläsningar läggs stort fokus på gruppdiskussioner och fallstudier för att stimulera självständig analys kring samtidens stora utmaningar. Detta ger dig förmåga att kritiskt reflektera över och arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor med hänsyn till natur, social rättvisa, mångfald, demokrati, mänskliga rättigheter, fattigdom och demokrati.