Kemi, tillämpningskurs
Om utbildningen
I kursen Kemi, tillämpningskurs (15 högskolepoäng) gör du ett självständigt experimentellt eller teoretiskt arbete inom den del av kemin som intresserar dig. Du får jobba i en forskningsgrupp under eget ansvar med stöd av en kunnig handledare.
Du som student har ansvaret för att hitta och ta kontakt med en handledare inför det självständiga arbetet. Vid behov kan studievägledaren hjälpa till. Handledaren kan vara en av institutionens lärare eller, efter godkännande från institutionen, en extern handledare.
Handledaren ger en introduktion till och översikt över det område av kemin som berör det självständiga arbetet. Du studerar litteraturen som utgör bakgrunden till projektet och sätter dig in i innehållet. Med hjälp av lämpliga experiment och/eller beräkningar löser du projektuppgiften som du och din handledare har kommit överens om. Resultatet av projektet redovisar du i form av en rapport och en muntlig presentation.
Uppgift och tid för kursstart väljer du i samråd med din handledare.
Det finns tillämpningskurser på
- 7,5 högskolepoäng (KET907)
- 15 högskolepoäng (KET916)
- 30 högskolepoäng (KET930).
Behörigheter och urval
Behörighet
Godkänt resultat på avslutade kurser om 120 hp inom teknik och/eller naturvetenskap inklusive godkända kurser inom kemi och/eller kemiteknik om minst 30 hp. Som student har du ansvaret för att ta kontakt med handledare. I samband med detta ska du visa att du uppfyller förkunskapskraven.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Efter studierna
Kursen kan ingå i följande program:
- Kandidatprogram i kemi (N1KEM)
- Kandidatprogram i läkemedelskemi (N1LMK)
- Masterprogram i kemi (N2KEM)
- Masterprogram i organisk kemi och läkemedelskemi (N2KEL)
- Masterprogram i atmosfärsvetenskap, klimat och ekosystem (N2ACE)
- Masterprogram i kemi och lärande (N2KOL)
Du kan även läsa den som fristående kurs.
Så är det att plugga
Lokaler
Du läser kursen på Campus Medicinareberget.