Kulturgeografi: kandidatkurs
Kort om kursen
Vill du utforska kulturgeografi genom ett eget forskningsprojekt? Då är kandidatkursen något för dig! Du får chansen att fördjupa dig i ett ämne som du brinner för, antingen ensam eller tillsammans med en uppsatspartner. Du lär dig praktiska färdigheter i både kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder, samt genomför en kunskapsöversikt över ditt valda område.
Om utbildningen
Under kursens gång får du stöd och vägledning av en erfaren handledare som har expertis inom ditt forskningsfält. Du deltar i seminarier där du kan utbyta idéer, feedback och tips med andra studenter och kursläraren. Du får möjlighet att utveckla din forskningsplan, ditt utkast och din slutliga uppsats. Kursen kulminerar i ett spännande två-dagars seminarium där du får presentera ditt projekt för dina kurskamrater och lärare, samt lyssna på och kritiskt granska andras presentationer.
Studentröster:
"Bra upplägg med metodkursen och kunskapsöversikten som möjliggjorde för förutsättningar att skriva en bra uppsats och lära sig på vägen"
Behörigheter och urval
Behörighet
För tillträde till kursen krävs minst 90 hp kurser på grundnivå varav minst 60 hp i kulturgeografi inkluderat 7,5 hp GIS. För studenter på samhällsanalysprogrammet motsvaras det av kurser med kulturgeografisom huvudområde under termin 1 - 3 samt godkänd fortsättningskurs i kulturgeografi, inklusive 7,5 hp GIS.
Urval
Förtur ges till sökande med godkänt resultat på kurspaket KG110 (Kulturgeografi grundtermin: kurserna KGG102, KGG113, KGG104 och KGG106) och kurspaket KG200 fortsättningstermin (kurserna KGG211, KGG202, KGG203 och KGG214) inom den rekommenderade studiegången med inriktning mot samhällsplanering.
Rekommenderad studiegång
Kursen är obligatorisk för kandidatexamen i kulturgeografi och ingår i vår rekommenderade studiegång i kulturgeografi med fördjupning inom samhällsplanering.
Efter studierna
Studier i kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.
Så är det att plugga
Lokaler
Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som har många studieplatser.