Länkstig

Samtidskonst och hälsa

Kurs
FKGSKH
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-15008
Ansökan stängd

Kort om kursen

Samtidskonst och hälsa är en innovativ tvärvetenskaplig kurs som introducerar dig som student för centrala begrepp, teorier och metoder inom området samtidskonst och hälsa. Kursen är uppdelad via teman och tar ett utvidgat socialt, kulturellt och politiskt perspektiv på både samtidskonst och hälsa och hur vi kan förstå dessa begrepp. Kursen syftar till att utrusta dig som student med färdigheter i kritiskt tänkande och analys inom dessa ämnen.

Om utbildningen

Samtidskonst och hälsa är en unik kurs som riktar sig till konstnärliga utövare, kulturarbetare och vårdpersonal som är intresserade av att förstå och arbeta med området samtidskonst och hälsa. Kursen är utformad för att vara användbar både för dig som inte har arbetat inom detta område tidigare så väl som för dig som redan arbetar inom området men vill fördjupa dina kunskaper. I slutet av kursen förväntas du som student visa förståelse för utveckling, genomförande och utvärdering av praxis inom området.

Kursen lägger pedagogisk tonvikt på att genom dialog lära av varandra och har för avsikt att generera en produktiv och omsorgsdriven miljö för både studenter och lärare.

Samtidskonst och hälsa leds av doktor Cathryn Klasto men gästas även av andra föreläsare. Kursen använder sig av olika undervisningsmodeller som föreläsningar, seminarier, workshops och handledning, varav vissa tillfällen kräver förberedelser inför undervisningstillfällena. Kursen kräver också att studenterna har en pålitlig internetuppkoppling och bra fungerande hörlurar för att kunna delta på ett effektivt sätt.

Kursträffar

Kursen är på distans och ges på engelska. Kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops och individuell och grupphandledning. Kursen pågår under höstterminen 2024 och fortsätter under vårterminen 2025. Klasserna är strukturerade i tvåveckorsblock där vi träffas en kväll i veckan. Det följs av en period med självständiga studier på två veckor.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Ansök i tre steg 

1. Ansök till kursen på antagning.se. Deadline 15 april 2024.

2. Skicka in ditt motivationsbrev via SlideRoom. Deadline 15 april 2024. Ditt motivationsbrev ska innehålla en kort motivering till varför du vill delta i kursen, max 1500 tecken inklusive blanksteg. Texten kan skrivas på svenska eller engelska. Vi föredrar om du skriver texten på svenska då delar av bedömargruppen är engelsktalande. 

Inkludera inte ditt namn eller några personuppgifter i din ansökan.

3. Säkerställ att dina meriter som styrker din behörighet till kursen är registrerade på antagning.se. Deadline 20 juni 2024.

Urval

Urvalet baseras på motivationsbrev.