Verksamhetsförlagt projekt i biologi
Kort om kursen
Kursen vänder sig till dig som vill praktisera dina kunskaper i biologi på ett företag, vid en myndighet eller på ett universitet/högskola. Du behöver hitta handledare och projekt på egen hand samt få ditt projekt godkänt av kursledaren för att du ska bli registrerad på kursen.
Om utbildningen
Inom ramen för kursen får du möjlighet att, enskilt eller i mindre grupp, genomföra en praktisk uppgift antingen externt på företag, institut eller myndigheter eller inom en av biologiinstitutionerna vid GU. Det ska finnas en tydlig koppling till någon av inriktningarna inom biologiområdet, men till skillnad mot under examenskurserna behöver det inte finnas en uttalad vetenskaplig frågeställning. Uppgiften kan även vara en vetenskapligt upplagd undersökning eller en tillämpning av tidigare vunnen kunskap inom ett område som väljs av den studerande i samråd med handledare och examinator. Kursen kan ges på engelska för enskilda studenter om det intygas av handledaren på institutionen.
Behörigheter och urval
Behörighet
För tillträde till kursen krävs:Alternativ 1: Godkänd Biologi, baskurs, 60 hp Alternativ 2: Godkänd Molekylärbiologi I och II, baskurs, 60 hp För båda alternativen krävs dessutom minst en fördjupningskurs i biologi, 15 hp, inom samma ämnesområde som det verksamhetsförlagda projektet.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Så är det att plugga
Undervisningen
Undervisningen består av att genomföra ett projekt inom biologi samt redovisa resultat och hur projektet genomförts i form av en skriftlig rapport.
Lokaler
Undervisningen sker där projektet genomförs. Studenten kan behöva både en handledare som hjälper till med det praktiska genomförandet på plats och en handledare på institutionen som kan komma med synpunkter på den vetenskapliga delen av arbetet och rapportskrivandet.