Breadcrumb

Tillförlitlig styrning och organisering av välfärd

Samhälle & ekonomi

Professor Stefan Tengblad och Lisa Björk, doktor i arbetsvetenskap, Institutet för stressmedicin (VGR) presenterar en SNS-rapport om hur vi kan organisera välfärden så den blir tillförlitlig och bättre rustad inför utmaningar, kriser och omvärldsförändringar. Länk skickas ut dagen innan seminariet. Även medförfattarna Björn Brorström, Lotta Dellve och Annika Härenstam presenterar/medverkar på webinariet.

Webinar
Date
21 Feb 2023
Time
15:00 - 16:15
Location
Digitalt, länk skickas ut dagen innan

Organizer
Centrum för Global HRM

Hur bör välfärden styras och organiseras i framtiden?

Under de senaste årtiondena har styrningen och organiseringen av vård, skola och omsorg blivit allt mer omdebatterad. Tillitsdelegationen från år 2016 sågs som en lösning på en välfärd som hade blivit för central- och regelstyrd, där de som jobbade i välfärden hade blivit fråntagna sitt handlingsutrymme och fått begränsa sitt yrkesutövande. Idén om tillitsbaserad ledning och styrning har sedan dess satt avtryck i den offentliga sektorn.

 

Men är det verkligen bristande tillit som är problemet i välfärden? Och löses dessa problem med tillitsbaserat ledarskap som det nu utövas inom offentlig sektor? På det här seminariet diskuterar Lisa Björk, doktor i arbetsvetenskap, och Stefan Tengblad, professor i Human Resource Management, dessa frågor. Seminariet baseras på en aktuell rapport från SNS som släpps den 7 februari.