University of Gothenburg
Breadcrumb

Handledarutbildning - Professionshandledning för VFU-handledare 7,5 hp

Göteborgs universitet erbjuder en kostnadsfri handledarutbildning speciellt framtagen för de lärare och förskollärare som medverkar som VFU-handledare inom lärarutbildningarna.

Kursdeltagaren ges bland annat möjlighet att utveckla sin förmåga att handleda både studenter och kollegor genom fördjupad kunskap i handledande samtal, och utvecklar förmågan att stödja studenternas didaktiska utveckling, bedöma studenternas yrkeskunnande och kommunicera detta på ett effektivt sätt. 

Du som VFU-handledare får också genom kursen kunskap om olika former för handledning i relation till lärarutbildningens examens- och kursmål, hur du kan återkoppla till studenten och formulera underlag för bedömning. Du får också förutsättningar för att utveckla din förmåga att handleda inom ramen för din egen pedagogiska verksamhet.

Kursen ges vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession vid Göteborgs universitet och vänder sig också till dig som är VFU-handledare i förskola, förskoleklass, skola, fritidshem och gymnasieskola. 

Kursen består av två delkurser och erbjuds på kvartsfart (distans).

Läs mer och ansök till kursen >>