Bild
Tångsalt i en burk
Foto: Susanne Liljenström
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Sjömat framtidens mat, gör ditt eget tångsalt

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Passa på att prata med en forskare om havet och gör ditt eget tångsalt och ta med det hem i en fin burk. "Sjömat-framtidens mat: Gör ditt eget tångsalt" är en programpunkt under årets Vetenskapsfestival.

Workshop
Datum
19 apr 2024 - 20 apr 2024
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Carl-Johan Skogh, SWEMARC, Enheten för Design, HDK-Valand -Högskolan för konst och design, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Raneesha de Fonseka, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ellen Schagerström, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Workshopen är öppen följande tider (båda dagarna):
10:00-11:00
12:00-13:00
14:00-15:00

Beskrivning

Tångsalt är en fantastisk smakhöjare som passar i nästan all matlagning. Passa på att prata med våra forskare om hur detta går till. Vi pratar om umamin - vår femte smak, som också förstärker andra smaker i maträtten, och om havets skafferi där många alger och djur är fulla av just umamin. Allt medan du gör ditt eget tångsalt som du tar med hem till din egen matlagning.