Sidans innehåll
Forskningsmiljön Mat och måltider
Forskningsgrupp
Kort beskrivning
Forskningsmiljöns målsättning är att skapa ny kunskap genom forskning om mat och måltider där lärande, ledarskap, hållbarhet och hälsa är centrala aspekter. Detta uppnås genom forskningsprojekt med fokus på mat och måltider i och utanför hemmet, ämnesdidaktik inom hem- och konsumentkunskap samt matvanors betydelse för hälsa.
- Vi arbetar för att öka kunskapen om människors möte med mat. Genom att främja lärande och professionellt ledarskap förbättras möjligheten till hälsosamma och hållbara måltider för alla.
- Vi samverkar med externa parter för att skapa samhällsrelevant kunskap om mat och måltider.
- Måltidsutveckling, sensorik, och måltidspedagogik kännetecknad av delaktighet nyttjas som verktyg för lärande och matglädje.
Publikationer
Deltagare
Forskningsledare:
Christel Larsson
Forskare:
- Christina Berg
- Gabrielle Edwards
- Patrik Hansson
- Christel Larsson
- Agneta Sjöberg
- Päivi Palojoki
- Lena Gripeteg
- Karin Landström
- Christina Lundberg
- Cecilia Magnusson Sporre
- Sara Mcgarvie
- Anna Post
- Hillevi Prell
- Mia Prim
- Jenny Rendahl
- Malin Rödin
- Frode Slinde
- Annica Strand Johansson
Doktorander: