Om oss
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) har en helhetssyn på människans möte med mat och måltider respektive idrott och fysisk aktivitet.
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) vill genom forskning och utbildning ge förutsättningar till god hälsa och hållbar utveckling. Inom kostvetenskap är kostvanor, måltider, kostens betydelse för folkhälsan samt ledarskap och organisation i restauranger och storhushåll centrala teman. Idrottsvetenskap omfattar ett brett spektrum av fysiska aktiviteter, från motion och hälsofostran till tävlings- och elitidrott.
Vid institutionen finns även ett laboratorium för tillämpad forskning - Centrum för hälsa och prestationsutveckling (CHP). Detta är beläget i hus Idrottshögskolan. Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) är en av fyra institutioner vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.
- Prefekt: Frode Slinde
- Proprefekt: Helene Bergentoft
- Viceprefekt med ansvar för forskning: Andreas Fröberg
- Viceprefekt med ansvar för utbildning på grund och avancerad nivå: Mia Prim
- Viceprefekt med ansvar för forskarutbildning: Andreas Fröberg
- Administrativ chef: Brita Lindahl
- Studierektor kostvetenskap: Annica Strandh Johansson
- Studierektor idrottsvetenskap: John Dohlsten
Utöver dessa ingår även följande i ledningen vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI): Studierektor forskarutbildning: Karin Grahn