Våra doktorander
Institutionen för marina vetenskaper har doktorander med marin inriktning inom naturvetenskaperna. Doktoranderna är verksamma i Göteborg, på Kristineberg Center för marin forskning och innovation, eller på Tjärnö marina laboratorium.
Våra doktorander
Lara Beckmann
Mitt doktorandsprojekt fokuserar på ekologi och reproduktion av kallvattenkoraller och svampdjur. Jag kombinerar olika morfologiska och molekylära verktyg för att få en heltäckande överblick över reproduktionsstrategier och livshistorier hos utvalda arter.
Handledare: Rhian Waller
Läs mer om Lara Beckmann
Maru Bernal
Mitt arbete är främst inriktat på skydd och restaurering av sjögräsekosystem. Jag är särskilt intresserad av effektiva verktyg och strategier för att förbättra sjögräsens motståndskraft mot klimatförändringar.
Handledare: Marlene Jahnke
Läs mer om Maru Bernal
Doris Björling
Mitt doktorandprojekt är finansierat av svenska artprojektet och kommer att belysa nässeldjur genom att inventera Anthoathecata, en av två stora ordningar i klassen.
Handledare: Thomas Dahlgren
Läs mer om Doris Björling
Benedikt Brunner
Handledare: Lars Gamfeldt.
Läs mer om Benedikt Brunner.
Lok Shan Cheung
Handledare: Stefano Bonaglia
Läs mer om Lok Shan Cheung
Vincent Doriot
Jag är doktorand i fysisk oceanografi och fokuserar på finskalig havsdynamik med hjälp av observationstekniker. Min forskning spänner över Agulhas strömsystem som en del av WHIRLS-projektet, samt Antarktiska oceanen. Vårt mål är bland annat att förstå hur finskalig dynamik påverkar storskalig cirkulation.
Handledare: Sebastiaan Swart
Läs mer om Vincent Doriot
Johan Edholm
Doktorand i Polar Gliders forskargrupp.
Handledare: Marcel du Plessis
Läs mer om Johan Edholm
Estel Font Félez
Handledare: Bastien Queste
Läs mer om Estel Font Félez
Vignesh Gokuladas Menon
Handledare: Laurenz Thomsen
Läs mer om Vignesh Gokuladas Menon
Youk Greeve
Handledare: Mats Lindegart.
Läs mer om Youk Greeve
Jakob Gunnarsson
I mitt doktorandprojekt kommer jag undersöka faktorer som driver den globala vältande cirkulationen (GOC) i högupplösta klimatmodeller. GOC är en storskalig långsam cirkulation som omfördelar värme, salt, kol och näringsämnen i världens hav, och har således stor betydelse för klimatvariationer från decennier till årtusenden.
Handledare: Fabien Roquet
Läs mer om Jakob Gunnarsson
Linnea Henriksson
Mitt doktorandprojekt kommer att fokusera på den kustnära kolcykeln i europeiska hav. Jag kommer att mäta naturliga geokemiska spårämnen, föroreningar, växthusgaser och kol.
Handledare: Isaac Santos
Läs mer om Linnea Henriksson
Simon Henriksson
Doktorand inom marin populationsgenetik och evolutionsbiologi. Jag deltar i ett projekt som undersöker reproduktiv isolering mellan olika "ekotyper" av torsk - torskpopulationer som är genetiskt anpassade till olika miljöer och livshistorier.
Handledare: Rebekah Oomen
Läs mer om Simon Henriksson
Luisa Kumpitch
Handledare: Erica Leder
Läs mer om Luisa Kumpitch
Nicolai Laufer
Mitt doktorandprojekt syftar till att förstå hur marina mikrober påverkas av varierande tillgång på resurser och varierande temperaturer och hur mikrobiell funktion påverkar omsättningen av upplöst organiskt material i havet.
Handledare: Carina Bunse
Läs mer om Nicolai Laufer
Wilma Ljungberg
Mitt doktorandprojekt syftar till att undersöka hur smältande glaciärer påverkar det marina karbonatsystemet i kusthavet.
Handledare: Isaac Santos
Läs mer om Wilma Ljungberg
Adele Maciute
Jag är mycket intresserad av ekologin hos de mest förekommande, mångsidiga, och ändå understuderade vattenlevande organismer som gemensamt kallas meiofauna. Målet med mitt doktorandprojekt att undersöka och kvantifiera dessa organismers bidrag.
Handledare: Stefano Bonaglia.
Läs mer om Adele Maciute
Gabriella Malmqvist
Handledare: Erica Leder
Läs mer om Gabriella Malmqvist
Diego Moreno Moran
Handledare: Rhian Waller
Läs mer om Diego Moreno Moran
Samuel Morsbach
Modellering av tillstånd och påverkan på marina ekosystem under klimatförändringar till stöd för en hållbar blå ekonomi och förvaltning.
Handledare: Mats Lindegarth
Läs mer om Samuel Morsbach
Phoebe O'Brien
Handledare: Irina Polovodova Asteman.
Läs mer om Phoebe O'Brien
Teresa Peil
Jag är en del av forskargruppen Marine Microbial Ecology (MMEco), där vi studerar hur marina mikrober anpassar sig till miljöförändringar genom att titta på mikrobiella interaktioner inom samhällen och hur dessa interaktioner utvecklas över tid och rum. Min forskning fokuserar på hur mikrobiella samhällen bidrar till omsättningen av upplöst organiskt material (DOM) i haven och hur detta påverkas av näringsämnens och spårmetallers stökiometri.
Handledare: Carina Bunse
Läs mer om Teresa Peil
Mauro Pinto
Jag är doktorand i FLOW-labbet som leds av Bastien Queste. Vår forskning fokuserar på att förstå syreflöden i syrefattiga vatten. Jag kommer främst att arbeta med mikrostrukturdata som samlats in i Arabiska havet för att förstå hur turbulenta processer påverkar flöden och syrebudgetar i syreminimumzonen där.
Handledare: Bastien Queste
Läs mer om Mauro Pinto
Milad Pourdanandeh
Jag är doktorand inom marin kemisk ekologi i forskargruppen Signals in the Sea med Erik Selander som handledare. Jag undersöker generella interaktioner mellan plankton med ett särskilt fokus på behovsinducerade försvarsmekanismer hos växtplankton som utsätts för kemiska signalmolekyler från hoppkräftor.
Handledare: Erik Selander.
Läs mer om Milad Pourdanandeh
Stefanie Ries
I min forskning kommer jag att etablera en baslinje för den nuvarande genetiska mångfalden, sexuella reproduktionen, och konnektiviteten av ålgräsängar längs den svenska kusten, särskilt i Östersjön.
Handledare: Marlene Jahnke.
Läs mer om Stefanie Ries
Chloe Robert
Mitt doktorandprojekt syftar till att öka vår kunskap om de skandinaviska bestånden av det platta ostronet (Ostrea edulis). Denna inhemska europeiska art har ett stort kommersiellt värde och är viktig för det marina ekosystemet.
Handledare: Pierre de Wit.
Läs mer om Chloé Robert
Jan-Eike Rossius
Handledare: Laurenz Thomson
Läs mer om Jan-Eike Rossius
Johan Severinson
Jag arbetar i "Zorro-gruppen" med att undersöka fleråriga algmattor som framför allt består av sågtång (Fucus serratus) och gaffeltång (Furcellaria lumbricalis). Min forskning undersöker mattornas ursprung och konnektivitet, med hjälp av genetik och orthofotografering, men även deras ekologi genom att undersöka deras tillhörande fauna och jämföra den med faunan hos fastsittande alger samt ålgräs.
Handledare: Per Moksnes
Läs mer om Johan Severinson
Cruise Speck
Jag deltar i ett forskningsprojekt om blåmusslan där vi kombinerar observationer och experiment om ekologiska och genetiska mönster i både naturliga och konstgjorda livsmiljöer. Syftet är att bidra till en vetenskapligt baserad förvaltning av den svenska musselpopulationen i en rad olika sammanhang, inklusive övervakning och bevarande av naturliga livsmiljöer, förvaltning av konstgjorda strukturer relaterade till fritidsbåtar, och hållbar utveckling av marint vattenbruk.
Handledare: Mats Lindegart
Läs mer om Cruise Speck
Theo Spira
Handledare: Sebastiaan Swart.
Läs mer om Theo Spira
Aprajita Singh Tomer
Handledare: Isaac Santos
Läs mer om Aprajita Singh Tomer
Stina Wahlgren
Handledare: Anna Wåhlin
Läs mer om Stina Wahlgren
Alisa Wüst
Jag ska undersöka dynamiken hos lustgas, som är en potent växthusgas, i den marina miljön. Syrefattiga havsbottnar är bland de viktigaste källorna för lustgasutsläpp till atmosfären. Vi vill förstå hur lustgas omsätts och undersöka olika miljöparametrar som styr att lustgas ackumuleras och/eller produceras.
Handledare: Stefano Bonaglia
Läs mer om Alisa Wüst
Yu Yan Yau
Handledare: Isaac Santos.
Läs mer om Yu Yan Yau