Bild
De tre studenterna står med en pokal
Foto: Isac Lundmark
Länkstig

SM i ekonomi vanns av Handelshögskolans studenter

Publicerad

Vinnarna av SM i ekonomi är från Handelshögskolan! Ett stort grattis till Simon Karlsson, Viggo Paulsson och Vilhelm Palmén som läser andra terminen på Ekonomie kandidatprogram. 

Hur känns det att ha vunnit?

Helt otroligt! I början kändes det väldigt surrealistiskt att vi på något vis skulle vara bäst i ekonomi, men nu har vi hunnit smälta hela upplevelsen. Det känns oerhört kul och vi är så glada att vi fick representera och ta hem ett guld till Göteborg!

Hur går tävlingen till?

Efter att vi kvalat in som bästa lag på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet så hölls huvudtävlingen i soliga Halmstad över en helg. Tävlingen bestod först av en semifinal som var utformad som en skriftlig tenta, där vi gemensamt fick lösa diverse uppgifter inom företagsekonomi, nationalekonomi och allmän ekonomi. Av de 17 tävlande universitetet gick sedan de fyra bästa vidare till final. Finalen hölls inför publik på Halmstad Högskola, där vi och de tre övriga universiteten svarade på frågor live inför domare (som bestod av universitetsprofessorer från ett antal högskolor i Sverige). 

Nu väntar Nordiska Mästerskapen i ekonomi, hur känns det inför den tävlingen?

Det känns sjukt spännande och den utmaningen ser vi fram emot! Det vore galet roligt om Göteborg även får slå grannländerna. Innan dess ska vi försöka ta oss ut på en fotbollsresa för att ladda batterierna, så det kommer bli riktigt skoj!


Område
Student