Bild
Foto: Donika Nord
Länkstig

Stefan Tengblad ny föreståndare för CGHRM

Publicerad

Stefan Tengblad har blivit ny föreståndare för Centrum för Global HRM och kommer att leda samarbetet med partners för att utveckla HR-funktionens värdeskapande.

Vi är glada att meddela att professor Stefan Tengblad har utsetts till ny föreståndare för Centrum för Global HRM (CGHRM) från och med den 1 juli 2024. Beslutet har fattats av universitetets rektor, Malin Broberg. I sin nya roll kommer Tengblad att kombinera sin HRM-professur med samarbetet mellan CGHRM och dess partners, samt andra aktörer inom arbetslivet.

Stefan Tengblad ser stora möjligheter att stärka kopplingen mellan CGHRMs forskning och partnerorganisationernas arbete med att utveckla HR-funktionens värdeskapande. Hans ambition är att CGHRM ska stödja partners i att integrera People och Strategy, och att forskningen kring arbetsmiljö, digitalisering, HR-organisering, kompetensförsörjning, ledarskap och medarbetarskap ska spela en viktig roll i detta arbete.

Baserat på Cranetundersökningens resultat menar Tengblad att det svenska arbetslivet är starkt inom HRM men har potential att förbättras inom People-området. För att stärka medarbetares kompetens, motivation och lojalitet, och därmed förbättra den organisatoriska kvaliteten, behövs ett tydligare fokus på medarbetarna som individer. Det finns ett behov av att rusta för framtiden inom dessa områden.

I samband med sitt tillträde vill Tengblad även tacka tidigare föreståndare, administrativa samordnare, samt ledamöter i styrgruppen och advisory board för deras arbete, och han lyfter särskilt fram hedersdoktor Kjell Svenson som en stor tillgång för CGHRM.

CGHRM ser fram emot att välkomna fler partners framöver. Verksamheten kommer att vara flexibel och med tonvikt mot Stockholm, Göteborg och Skåneregionerna, och med fokus på att utveckla HR/People-funktioner inom det svenska arbetslivet, framhåller Tengblad avslutningsvis.