Upptäck, lär och smaka på framtidens sjömat
Under årets Vetenskapsfestival i Göteborg, bjuder forskare från Göteborgs universitet och Chalmers in allmänheten till två dagar (4-5 april) fyllda med interaktiva utställningar, workshops och scenaktiviteten ”Framtidens mat odlas i hav – Steg för steg”. Vi ställer tre snabba frågor till en av forskarna, Lisa Jönsson Bergman, som är med och arrangerar årets aktiviteter.
Scenaktivitet: Steg för steg
Workshop: Gör ditt eget tångsalt och ta med hem
Utställning: Marint vattenbruk
Utställning: Ett okänt skafferi
Utställning: Svenska sjögurkor
Utställning: Blå mat framtidens mat från hav och sjö
Utställning: Odla fisk i en loop
Utställning: Hur förökar sig alger?
Alla aktiviteter är gratis och öppna för allmänheten.
Välkommen att utforska framtidens sjömat med oss på Vetenskapsfestivalen!