Vilken roll har maten för människor i nöd?
Podd om matarv vid Göteborgs universitet sätter matens betydelse i tider av sorg och kris i fokus. Att äta för gemenskap, trygghet och tröst gör mat mer än bara livsnödvändig. Det säger forskarna Elisabeth Punzi och Astrid von Rosen i senaste avsnittet av Matarvspodden.
Medverkande i avsnitt 15: Mat i nöd och lust
- Astrid von Rosen, forskare vid Institutionen för kulturvetenskaper och Centrum för kritiska kulturarvsstudier, Göteborgs universitet
- Elisabeth Punzi, psykolog och forskare, Institutionen för socialt arbete och Centrum för kritiska kulturarvsstudier, Göteborgs universitet
- Lisa Haeger, Matarvspoddens moderator
Lyssna på avsnitt 15 "Mat i nöd och lust":
Du hittar även Matarvspodden på de vanliga poddställena.
Alla avsnitt på GU Play är transkriberade.
Till Matarvspodden på GU Play.se
Mer information om podden: www.gu.se/kritiska-kulturarvsstudier/forskning/matarv/matarvspodden
Mer information om forskningsplattformen #matarv: www.gu.se/kritiska-kulturarvsstudier/forskning/matarv
Område
Samhälle &
ekonomi