Aktionsforskningskollegiet
En mötesplats för forskare och yrkesverksamma pedagoger.
Nystart: Kollegiet för skolutveckling och utbildningsledarskap!
Under flera år har Aktionsforskningskollegiet och Kollegiet för utbildningsledarskap varit två fristående men till viss del samverkande kollegier, kopplade till forskningsmiljön Skolutveckling och ledarskap (SKUL) vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs universitet. Vid institutionen finns sedan några år tillbaka även Rektorsutbildningens seminarieserie.
Från och med januari 2025 kommer de två kollegierna och seminarieserien att slås samman till ett gemensamt kollegium med det nya namnet Kollegiet för skolutveckling och utbildningsledarskap. Med detta nya kollegium önskar vi skapa en mötesplats för yrkesverksamma pedagoger, skolledare och forskare med gemensamt intresse för skolutveckling och ledarskap som främjar en likvärdig förskola och skola för alla barn och elever.
Med anledning av denna nystart bjuder Kollegiet för skolutveckling och utbildningsledarskap in till sin första träff den 21 januari 2025 kl. 16.30-19.00. Vid detta tillfälle uppmärksammas den nya antologin, Leda för likvärdighet – En inkluderande skola för alla elever, i vilken hälften av kapitelförfattarna är forskare och hälften är verksamma rektorer och chefer på huvudmannanivå. Kvällen bjuder på musik, mingel, presentationer och panelsamtal.
Aktionsforskningskollegiet vill:
- utveckla medlemmarnas kompetens inom aktionsforskningens olika inriktningar
- bidra till utvecklingen av aktionsforskningen vid Göteborgs universitet och söka kopplingar till olika utvecklingsprojekt som pågår i förskola och skola
- bidra till skolutveckling.
Vill du ha fortlöpande information och kallelse till seminarier?
Sätt upp dig på sändlistan genom att kontakta Åsa Hirsh asa.hirsh@gu.se
Nätverk
Aktionsforskningkollegiets verksamhet består till stora delar av arbete i olika nätverkskonstellationer. Samarbeten och utbyten är grunden för att kunskapsbildning och utveckling ska ske. Det handlar om samarbete mellan olika verksamheter, forskargrupper och länder.
Ett par nätverk är mer formaliserade: