Filmvetenskap, kandidatkurs
Om utbildningen
På kandidatkursen får du fördjupa dina kunskaper i filmvetenskap. Kursen bygger på självständigt arbete och egen läsning, men du får även delta i seminarier, föreläsningar och filmvisningar. Under den senare delen av terminen ägnar du dig huvudsakligen åt att skriva din kandidatuppsats.
Här har du möjlighet att fördjupa dig inom ett ämne som du själv är intresserad av. Under uppsatsskrivandet får du individuell handledning, men förväntas även delta i gruppdiskussioner. Här får du utveckla kunskaper tillsammans med andra men även träna din förmåga att ge och ta konstruktiv kritik.
Behörigheter och urval
Behörighet
Godkänd fortsättningskurs (FL1200) i filmvetenskap, eller motsvarande.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp
Efter studierna
Du som har 90 högskolepoäng i filmvetenskap kan läsa 90 högskolepoäng i andra ämnen för att ta en kandidatexamen i filmvetenskap. Därefter kan du välja att läsa vidare på magister- eller masternivå.
Med 150 högskolepoäng i humanistiska studier kan du även söka praktikkurs (KAH100 Kvalificerad yrkespraktik med humanistisk inriktning) och omsätta din filmvetenskapliga kompetens på arbetsmarknaden inom film- och mediebranschen.
Så är det att plugga
Lokaler
Humanistiska fakultetens verksamhet finns i byggnaden Humanisten på Renströmsgatan 6. Institutionen för kulturvetenskaper har sina lokaler på plan 2. Såväl Humanisten som intilliggande Humanistiska biblioteket erbjuder flera studieplatser och grupprum.
Studier utomlands
En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i Filmvetenskap. Väljer du att studera tre terminer filmvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen. Vill du studera filmvetenskap utomlands, har institutionen flera utbytesavtal med lärosäten i Europa där detta går, bland annat på University College London, Masaryk university. Brno Tjeckien och Rijksuniversiteit Groningen, Nederländerna.