Födoämnesöverkänslighet hos barn och vuxna 7,5 högskolepoäng
Kort om kursen
Kursen ger en fördjupad kunskap om nutritionsbehandling vid olika former av födoämnesöverkänslighet hos både barn och vuxna. Kursen behandlar hur man arbetar med diagnostik, nutritionsutredning och nutritionsbehandling utifrån patientperspektiv och gällande rekommendationer.
Om utbildningen
Kursen ger en fördjupad kunskap om nutritionsbehandling vid olika former av födoämnesöverkänslighet hos både barn och vuxna. Kursen behandlar hur man arbetar med diagnostik, nutritionsutredning och nutritionsbehandling utifrån patientperspektiv och gällande rekommendationer. Kursen ger också studenterna möjlighet att testa, utvärdera och bedöma allergianpassad kost utifrån såväl nutritionella som ekonomiska, hållbara, sociala och kulturella perspektiv.
Behörigheter och urval
Behörighet
Godkända kurser inom dietistprogrammets termin 1 - 6, 180 hp, eller motsvarande vård- eller hälsoinriktad naturvetenskaplig utbildning 180 hp inklusive näringslära 7,5 hp.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.