Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9
Om litteraturlistan
Obligatorisk litteratur
Delkurs A: Livsmedel, mat och måltider (Food Science), 7,5 hp
Delkurs B: Näring, mat och måltider (Nutritional Aspects on Food Habits and Meals), 7,5 hp
Beck-Friis, J., Bruce, Å., Cederholm, T., Danielsson-Tham, M. –L. & Lundström, K. (2013). Matens kvaliteter. Kungliga skogs- och lantbruksakademiens tidskrift, Nr 4.
Berg, C., Larsson, C. & Palojoki, P. (Red.), (2024). Människors möte med mat och måltider. Liber. sid. 108–119, 209–227.
Begner, S. & Coop Sverige. (2021). Vår kokbok. (28:e uppl.). Norstedts. (892 s., valda delar)
Hjälmeskog, K. & Höijer, K. (Red.). (2019). Didaktik för hem- och konsumentkunskap. Gleerup. sid. 95–102.
Johansson, U. & Stubbendorff, A. (2020). Näring och hälsa. (4:e uppl.). Studentlitteratur. (471 s., valda delar)
Livsmedelsverket (2021). Nationella riktlinjer för måltider i skolan. Livsmedelsverket.
Livsmedelsverket (2018). Så äter ungdomar i Sverige. Riksmaten – ungdom 2016-2017 (Livsmedelverkets rapportserie nr 14). Livsmedelsverket.
Nylander, A., Marklinder., I. & Nydahl, M., (Red.). (2024). Livsmedelsvetenskap. (3. uppl.) Studentlitteratur.
Aktuella läroplaner och kursplaner för förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Stockholm: Skolverket. Hämtas från www.skolverket.se
Artiklar och/eller utdrag tillkommer om ca 200 sidor