Kostundersökningsmetodik
Kort om kursen
Kursen lär dig att välja lämplig kostundersökningsmetod genom att känna till metodernas styrka och svaghet. Du ska kunna planlägga och dimensionera studier både på grupp och individnivå utifrån kostundersökningsmetod.
Om utbildningen
Kursen lär dig att välja lämplig kostundersökningsmetod genom att känna till metodernas styrka och svaghet. Du ska kunna planlägga och dimensionera studier både på grupp och individnivå utifrån kostundersökningsmetod. Genom föreläsningar, övningar och seminarier tränas du i att testa metoders validitet och reproducerbarhet. Du får öva att utföra, redovisa och diskutera resultat från olika typer av kostundersökningar. Du ska kunna kommunicera dina metodkunskaper inom och utanför det vetenskapliga samhället. Du ska vidare kunna värdera och kritisera metoder i nutritionsepidemiologiska artiklar. Kursen ges som tre schemalagda veckor med eget arbete mellan träffarna.
Behörigheter och urval
Behörighet
Dietistexamen 180 hp eller liknande vård- eller hälsoinriktad naturvetenskaplig utbildning motsvarande 180 hp varav näringslära minst 7,5 hp eller motsvarande
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.