Litteraturlista

Kostundersökningsmetodik

Kurs
MED723
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)

Om litteraturlistan

Giltig fr.o.m
Hösttermin 2024 (2024-09-02)
Beslutsdatum
2024-02-05

Obligatorisk litteratur


  • Rosalind S Gibson. (2005). Principles of nutritional assessment. (2. ed.). New York: Oxford University Press.

  • Agneta Hörnell, Christina Berg, Elisabet Forsum, Christel Larsson, Emily Sonestedt, Agneta Åkesson, Carl Lachat, Dana Hawwash, Patrick Kolsteren, Graham Byrnes, Willem De Keyzer, John Van Camp, Janet E Cade, Darren C Greenwood, Nadia Slimani, Myriam Cevallos, Matthias Egger, Inge Huybrechts och Elisabet Wirfält. (2017). Perspective: An Extension of the STROBE Statement for Observational Studies in Nutritional Epidemiology (STROBE-nut): Explanation and Elaboration. Adv Nutr, 8, 652-78.

Artiklar ur vetenskapliga tidskrifter och annan litteratur tillkommer.

Referenslitteratur

  • DAPA Measurement Toolkit. Tillgänglig via https://www.measurement-toolkit.org/
  • Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson och Gerd Nilsson. Näringslära för högskolan, från grundläggande till avancerad nivå. Liber, 6:e uppl, 2013. Kapitel 14. ISBN 9789147105205

  • Jonas Björk. Praktisk statistik för medicin och hälsa. Liber AB, Stockholm, Sverige, 2020. ISBN 978-91-47-143-009.

  • Dale A Schoeller, Margriet S Westerterp-Plantenga. Advances in the Assessment of Dietary Intake. CRC Press, 2017. ISBN 9781498749329. E-ISBN 9781315152288 (e-bok).

  • Walter Willet. Nutritional Epidemiology. OUP USA, 3:e uppl, 2012. ISBN 9780199754038. E-ISBN 9780199979448 (e-bok).