Studievägledning
Ett bra sätt att komma vidare i sina funderingar är att boka ett samtal med en studievägledare. Tillsammans tittar vi på vem du är, hur din situation ser ut just nu och bollar olika alternativ för att komma vidare.
Studievägledaren är opartisk i relation till universitetet. Alla samtal utgår från dig som student och omfattas av tystnadsplikt. En studievägledare lyssnar, sammanfattar, ställer frågor, utmanar och vidgar dina perspektiv. I vägledningssamtal har du möjlighet att ställa frågor om dina studier samt diskutera din studiesituation. Det kan till exempel handla om att planera dina studier eller vad du vill jobba med i framtiden.
Du är välkommen till oss utan att ha en konkret fråga. Det är vanligt att studenter som kommer till oss inte vet innan vad det är de vill prata om. I vägledningssamtalet ställer vi frågor och låter dig berätta om din situation.
Vanliga frågeställningar kan vara:
- Vilka kurser kan jag söka?
- Hur kan jag kombinera kurser till en examen?
- Hur kan utbytesstudier passa in i min utbildning?
- Vilka möjligheter har jag att göra praktik?
- Hur kan jag planera för mina studier?
- Hur studerar jag på ett effektivt sätt?
- Vilka kompetenser får jag genom mina studier?
- Vad kan jag arbeta med i framtiden?
- Hur kan jag slutföra en kurs som jag tidigare påbörjat?
Kontakta oss för att boka tid för att ses antingen på plats på Humanisten, via Zoom eller telefon.
Du vet väl om att du kan kombinera olika kurser och bygga en egen unik utbildning? Flexibiliteten och valfriheten är stor och du kan välja inriktning under utbildningens gång.
Det finns alltså två sätt att ta en kandidatexamen om 180 HP:
- Läsa ett kandidatprogram: Fast studieplan med kurser under 3 år, 180 HP. Kurserna läses följd under studietiden.
- Läsa fristående kurser och kombinera till en egen examen: 180 HP. Man bestämmer själv när och hur länge man ska läsa. Du måste ansöka till varje kurs.
Minst 90 HP av kurserna ska vara inom ett ämne, ett så kallat huvudområde. Resterande kurser, 90 HP, kan du välja fritt ur kursutbudet vid Göteborgs universitet. Det finns också möjlighet att tillgodoräkna sig kurser vid andra högskolor inom eller utom landet.
På avancerad nivå, efter din kandidatexamen, kan du läsa till en magisterexamen på ett år om 60 HP eller masterexamen på två år om 120 HP.