Göteborgs universitet
Bild
En man i kockkläder står i ett restaurangkök
Carl Gunnarsson är ny kock på Tjärnölaboratoriet. Han vill gärna lära sig mer om att laga mat med alger och andra ingredienser från havet.
Foto: Martin Larsvik
Länkstig

Carl Gunnarsson är ny kock på Tjärnö

Det senaste året har Carl Gunnarsson arbetat till och från i Tjärnölaboratoriets restaurang. I april tackade han ja till en tillsvidareanställning som kock. Carl efterträder Marita Collin som gått i pension. Han har erfarenhet av arbete i kök från både Medelhavet och Bohuslän.

Vad ska du arbeta med här?

– Jag ska jobba som kock i Tjärnölaboratoriets restaurang. Vi bereder frukost, lunch och middag, fika och evenemang för studenter, forskare och lärare. Vi är ett team, som kommunicerar mycket för att det ska fungera smidigt.

Vad gjorde du tidigare?

– Jag utbildade mig till kock i Uddevalla. Därefter har jag arbetat i allt ”från koja till slott”. I Gibraltars hamnkvarter jobbade jag på en "to-go-restaurang". I Gibraltar var jag också på det betydligt flottare Caleta Palace Hotel. Här hemma i Bohuslän har jag arbetslivserfarenhet från Henån, Mollösund och flera restauranger i Strömstad.

Vad gör du när du inte arbetar?

– Jag umgås mycket med min 16-årige son. Vi gillar motion och träning, inte minst på gym. Dessutom älskar jag att vara i vår fantastiska natur; ett ställe vi gärna åker till är Koster.

Något mer du vill berätta?

– Under min anställning hoppas jag få mer kunskap om den forskning på Tjärnölabbet som kopplar till matlagning, alger till exempel. Under vår kick-off i våras lagade vi lunch utomhus på en muurikka, en rätt med bland annat rödalgen dulse, rökt sockertång, glasört och vitkål. Gärna mer av det!

Intervju: Martin Larsvik