Göteborgs universitet
Länkstig

Om avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning

Här kan du läsa mer om avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning, bland annat om våra mål, samarbeten och vår forskningsmiljö.

Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning är en av fyra avdelningar vid Institutionen för medicin. Omkring 100 personer arbetar på avdelningen som har sina lokaler på Guldhedsgatan 10 A.

Vår forskning

Vi bedriver forskning inom ämnet reumatologi och inflammation. Vår verksamhet spänner från ren grundforskning till klinisk och epidemiologisk forskning. Verksamheten är indelad i flera olika forskargrupper. På avdelningen finns en utmärkt forskningsmiljö med en mängd modern och avancerad apparatur. 
Våra forskargrupper

Våra mål

Våra mål är att bedriva ett forskningscentrum i världsklass för inflammatoriska sjukdomar med fokus på translationell forskning i samverkan med forskare inom andra områden. 

Nära samverkan med sjukvården

Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning har ett nära samarbete med reumatologkliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset och med andra kliniker vid sjukhuset. Flera av våra forskare arbetar som specialistläkare vid dessa kliniker, vilket också är en av våra största tillgångar. En del av vår samverkan sker genom Kliniskt reumatologiskt forskningscentrum.

Genom den starka länken mellan våra laboratorier och kliniker kan vi överföra resultat från vår forskning till bättre behandlingsmetoder av våra patienter och utbildning av studenter. 

    Utmärkelser  

    Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning har vid tre tillfällen i rad blivit utsedd till "European Centre of Excellence of Rheumatology" 2017-2027 av EULAR (the European League Against Rheumatism). Information om EULAR, the European League Against Rheumatism (in English).

    Lundbergs forskningsstiftelse har delat ut anslag till flera av våra forskare och deras forskningsprojekt. Läs pressmeddelandena om dessa nedan. Helena Forsblad d'Elia har också mottagit Nanna Svartz-stipendiet.

    Jobba hos oss

    Är du forskare och vill ta nästa steg i din karriär? Vi erbjuder framstående forskningsmiljöer där du kan utvecklas. Hos oss bedrivs allt från preklinisk forskning i laboratoriemiljö, till klinisk forskning och studier på befolkningsnivå. Vi har ett nära samarbete med hälso- och sjukvården, ett stort internationellt kontaktnät och är även kopplade till Core Facilities som tillhandahåller avancerad teknisk infrastruktur och kompetens för alla forskare.

    Därför ska du arbeta hos oss

    Navigate to video: Miriam wanted a challenge and chose Sahlgrenska Academy
    Video (02:22)
    Miriam wanted a challenge and chose Sahlgrenska Academy