Antologin Matarvets trådar prisas
Vid prisutdelning för Årets Svenska Måltidslitteratur 2023 på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm den 30 november tilldelades "Matarvets trådar: från antik fisksås till svenskt fredagsmys" pris för bästa Historiska måltidslitteratur av Måltidsakademien.
Bokinformation
Högström Berntson, Jenny & Schedin, Pernilla (red.) (2023). Matarvets trådar: från antik fisksås till svenskt fredagsmys. Stockholm: Carlssons
Måltidsakademien grundades i oktober 2000 med syftet att främja forskning kring och utveckling av måltiden ur ett helhetsperspektiv. Det innebär att Måltidsakademien uppmuntrar forskning och utveckling av måltiden inom universitets- och högskolevärlden samt strävar efter att vara en länk mellan forskare och allmänhet.
Läs mer: Om Måltidsakademien – Måltidsakademien (akademierna.se)
Måltidsakademiens biblioteksstiftelses jury bestod av:
Christina Möller, Juryordförande, f.d. provkökschef, COOP, ledamot Måltidsakademien, Stockholm
Mikael Engblom, Grafisk formgivare, Stockholm
Stephan Rössner, Medicine professor, författare, ledamot av Gastronomiska Akademien, Stockholm
Malin Turunen, Matjournalist och författare, Stockholm
Karsten Thurfjell, Kulturjournalist, sekreterare i Måltidsakademiens biblioteksstiftelse, Stockholm
Biblioteksstiftelsens Carl Jan Granqvist, professor och Barbro Stanley, bibliotekarie är adjungerade.
Lär mer om årets vinnare: Pressreleaser 2023 (xn--mltidslitteratur-dob.se)