Bild
konferenslokal
Länkstig

Nordisk Genusfond öppnar om en vecka

Den 15 oktober till 15 november är Nordisk genusfond öppen för ansökningar. Fonden beviljar medel till projekt i Norden som stärker infrastruktur för forskning om genus och andra maktordningar.

Syftet med Nordisk genusfond är att stärka infrastruktur för forskning i Norden som handlar om normer, föreställningar och strukturer som reproducerar och upprätthåller ojämlikheter baserat på exempelvis genus, ras/etnicitet, sexualitet, klass och ålder.  

Stöd ges till aktiviteter för att starta upp eller stärka

1) vetenskapligt nätverk

2) arrangerande av vetenskaplig konferens

3) vetenskaplig tidskrift.  

Utöver nätverk, konferenser och tidskrifter finns en kategori för ”övriga aktiviteter” som kan användas för andra aktiviteter som främjar infrastruktur. Stöd till projekt som syftar till enskilda forskningsprojekt kommer inte att beviljas finansiering.  

Totalt kommer fondmedel om 500 000 SEK att fördelas i år.  Behörig att söka är doktorander eller disputerade forskare med affiliering vid ett lärosäte i något av de nordiska länderna eller de tre självstyrande områdena Färöarna, Grönland och Åland.   

Utlysningen öppnar 15 oktober och stänger 15 november 2024 kl 15:00 CET. 

Läs mer om fonden och om hur du ansöker på fondens informationssida: Nordisk genusfond | Nationella sekretariatet för genusforskning, Göteborgs universitet (gu.se)