Till sidans topp

Sidansvarig: Växeln
Sidan uppdaterades: 2018-11-25 19:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Anna Winkvist - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anna Winkvist

Professor

Anna Winkvist
Professor
Akademisk grad: Docent,
anna.winkvist@nutrition.gu.se
031-786 3728
0706-616217

Postadress: Su sahlgrenska, 41345 Göteborg
Besöksadress: Vita stråket su , 41345 Göteborg


Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition vid Institutionen för medicin (Mer information)
SU Sahlgrenska
413 45 Göteborg
0313421000
Fax: 0 317863101
Besöksadress: Vita stråket SU , 413 45 Göteborg

Senaste publikationer

Serum metabolite profiles of habitual diet: evaluation by H-1-nuclear magnetic resonance analysis
Helen Lindqvist, Millie Rådjursöga, Daniel Malmodin, Anna Winkvist, L. Ellegard
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dairy Products and Cancer Risk in a Northern Sweden Population
L. M. Nilsson, Anna Winkvist, A. Esberg, J. H. Jansson, P. Wennberg et al.
Nutrition and Cancer-an International Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Changes in food intake patterns during 2000-2007 and 2008-2016 in the population-based Northern Sweden Diet Database
Ena Huseinovic, A. Hornell, I. Johansson, A. Esberg, B. Lindahl et al.
Nutrition Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Serum cortisol and vitamin D status are independently associated with blood pressure in pregnancy
Linnea Bärebring, Maria O'Connell, Anna Winkvist, Gudmundur Johannsson, Hanna Augustin
Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Occupational stress is associated with major long-term weight gain in a Swedish population-based cohort
Sofia Klingberg, Kirsten Mehlig, Ingegerd Johansson, Bernt Lindahl, Anna Winkvist et al.
International Archives of Occupational and Environmental Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dairy Product Intake and Cardiometabolic Diseases in Northern Sweden: A 33-Year Prospective Cohort Study
I. Johansson, A. Esberg, L. M. Nilsson, J. H. Jansson, P. Wennberg et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Timing of eating across ten European countries - results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) calibration study.
Ena Huseinovic, Anna Winkvist, Heinz Freisling, Nadia Slimani, Heiner Boeing et al.
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 11 - 20 av 112

2019

2018

Interplay between genetic predisposition, macronutrient intake and type 2 diabetes incidence: analysis within EPIC-InterAct across eight European countries.
Sherly X Li, Fumiaki Imamura, Matthias B Schulze, Jusheng Zheng, Zheng Ye et al.
Diabetologia, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Families’ thoughts about vegetables and fruit
Hannah Helgegren, Anna Winkvist, Christel Larsson
EGEA Conference 2018. Nutrition & Health: from science to practice. 7-9 November, Lyon., Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Dairy intake revisited - associations between dairy intake and lifestyle related cardio-metabolic risk factors in a high milk consuming population
I. Johansson, L. M. Nilsson, A. Esberg, J. H. Jansson, Anna Winkvist
Nutrition Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

New alkylresorcinol metabolites in spot urine as biomarkers of whole grain wheat and rye intake in a Swedish middle-aged population
R. Landberg, R. Wierzbicka, L. Shi, Sanna Nybacka, A. Kamal-Eldin et al.
European Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nut intake and 5-year changes in body weight and obesity risk in adults: results from the EPIC-PANACEA study
Heinz Freisling, Hwayoung Noh, Nadia Slimani, Véronique Chajès, Anne M. May et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 11 - 20 av 112

Sidansvarig: Växeln|Sidan uppdaterades: 2018-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?