Kulturgeografi: grundtermin
Kort om kurspaketet
Är du intresserad av hur samhällsutveckling, fysisk planering och människors vardagsliv hänger samman och kan påverkas i en mer hållbar riktning? Vill du ha praktiska verktyg och metoder för att arbeta med planering i offentlig och privat sektor? Då är samhällsplanering något för dig!
Om utbildningen
Samhällsplaneringen tar sikte på framtiden och lyfter frågor om hur samhällen kan utformas och organiseras för att möta behovet av en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Planering handlar om att omsätta mål och visioner till verklighet, och detta i en värld som förändras snabbt. Samhällsplanering kräver förmåga att göra avvägningar och prioriteringar mellan intressen och att sätta samman insikter från olika kunskapsområden. Utifrån ett demokratiskt perspektiv väcks också etiska och praktiska frågeställningar om hur samhällsplaneringen kan göras inkluderande, rättvis och samtidigt effektiv.
Kurspaketet ingår som termin 1 i vår rekommenderade studiegång i kulturgeografi med fördjupning inom samhällsplanering och består av kurserna:
• KGG102 Kulturgeografiska grunder (7,5 hp)
• KGG113 Infrastruktur, transporter och kommunikation
• KGG104 Global ekonomi och lokal utveckling (7,5 hp)
• KGG106 Befolkningsutveckling och urbanisering (7,5 hp)
Behörigheter och urval
Behörighet
Grundläggande behörighet
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)
Efter studierna
Studier i samhällsplanering och kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.
Så är det att plugga
Lokaler
Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som har många studieplatser.