Länkstig

Religionsfilosofi: Natur och kontemplation

Kurs
RT2326
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-22086
Kursinnehåll
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 13 december 2024.

Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-22087
Kursinnehåll
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 13 december 2024.

Om utbildningen

Genom hela det västerländska tänkandets historia har naturen betraktats som en verklighet vars meningsfullhet går djupare än den blotta ytan. En mängd olika metaforer har använts för att förmedla detta: Naturen som bok, som hieroglyf, som Isis den beslöjade gudinnan, som en återspegling av Guds härlighet, som konstverk, för att bara nämna några.

I denna kurs utforskas sådana mer kontemplativa förhållningssätt till naturen i relation till deras historiska, vetenskapliga och teologiska sammanhang, och med tanke på hur de fortfarande kan vara relevanta eller till och med nödvändiga. Genom läsning av centrala verk ur filosofins och teologins historia, samt utvald sekundärlitteratur, erbjuder kursen både teoretisk utveckling och övning i att bedriva filosofi.

Behörigheter och urval

Behörighet

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning.

Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

I kursplanen framgår kursens undervisnings- och examinationsformer. Dessa preciseras och förklaras mer i detalj i den kursguide du får när kursen startar. I denna finns också detaljschema och läsanvisningar liksom annan information så att du får en klar bild av kursens upplägg och vad som förväntas av dig som student.