Göteborgs universitet
Bild
Studera hos oss på instituionen för svenska språket, studentbild
Foto: Natalie Greppi

Studera hos oss

På Institutionen för svenska, flerspråkighet och språkteknologi hittar du kurser i svenska, svenska som andraspråk, retorik, skriva och danska. Dessutom kan du utbilda dig till en riktigt vass språkkonsult på vårt språkkonsultprogram, eller bli lärare i svenska eller svenska som andraspråk. Vi har även ett stort utbud av kompetensutvecklingskurser som organisationer eller företag kan beställa.

Få behörighet i svenska för högskolestudier

Läs kurser som ger dig ökade färdigheter i att förstå, tala och skriva svenska med inriktning mot högskolestudier och/eller arbetsliv. Med kurserna kan du få behörighet i svenska för högskolestudier på C1-nivå.

Förberedande och behörighetsgivande kurs i svenska som främmande språk

Tisus - Test i svenska för universitetsstudier

Tisus är ett nationellt, behörighetsgivande test i svenska avsett för personer med utländsk gymnasieutbildning som planerar att söka till högskoleutbildning i Sverige och som saknar betyg i svenska.

Tisus - Test i svenska för universitets- och högskolestudier

Uppdragsutbildningar

Kompetensutveckling för organisationer, företag och skolor

Representerar du ett företag eller en organisation som vill kompetensutveckla sina medarbetare? I så fall kan vi erbjuda kurser i fackspråk, flerspråkighet och svenska som andraspråk, presentationsteknik, retorik och skrivande. Vi bygger alla våra utbildningar på vetenskaplig grund och erbjuder kompetensutveckling baserad på den senaste forskningen. Läs mer om våra kompetensutvecklingskurser och hur vi kan skräddarsy dem för just er!

Kompetensutveckling för organisationer, företag och skolor

Kurser för utbytesstudenter

Bor du i ett annat land än Sverige och vill studera danska, svenska eller svenska som andraspråk? I så fall kan du ansöka om att bli utbytesstudent på institutionen för svenska, flerspråkighet och språkteknologi.

Se kurser för utbytesstudenter

Studievägledning och expedition

Välkommen att kontakta institutionens studievägledare via mejl eller telefon om du vill boka ett vägledningssamtal, ha hjälp med studieplanering eller vill diskutera dina studier. På studentexpeditionen kan du bland annat få information om schema, kursplaner och litteraturlistor, få studieintyg och registreringsintyg.

Studievägledning och expedition

Vill du veta mer?

På universitetets centrala sidor finns det mer information om hur det är att plugga på universitetet, hur du gör en anmälan, hur antagningen går till och mycket mer. För dig som redan är student hos oss finns det mer information på institutionens sidor på Studentportalen.