Food Heritage Podcast (Matarvspodden) offers insight into various research fields
New episodes of the Food Heritage Podcast (Swedish: Matarvspodden) will offer a tasty mix of food and heritage. Through the podcast, various researchers and research fields are highlighted and the listener will get an insight in food traditions, history, archaeology, marine biology, crafts and much more.
Matarvspodden avsnitt 16: Livepodd från Vetenskapsfestivalen
Matarvspodden gästar Vetenskapsfestivalen i Göteborg och pratar gränsöverskridande matarv. Tillsammans med marinbiologen Maria Bodin och arkeologen Maria Persson pratar vi matkultur genom historien och mat som kommit eller gått över gränser. Det avhandlas allt från bananer, salt, marina kolonilotter, Särimner, kökkenmöddingar och kröningsoxar till framtidens sjömat.
Deltagare:
Maria Persson, arkeolog och kulturarvsforskare, Institutionen för historiska studier, Göteborgs universitet
Maria Bodin, marinbiolog, Institutionen för marina vetenskaper & Centrum för hav och samhälle, Göteborgs universitet
Lisa Haeger, Matarvspoddens moderator
Matarvspodden produceras av Kulturarvsakademin, Centrum för kritiska kulturarvsstudier, Göteborgs universitet, i samarbete med Medieteknik, Göteborgs universitet.
Ljudtekniker: Mikael Werliin, Medieteknik, Göteborgs universitet
Ansvarig producent: Jenny Högström Berntson
Matarvspodden finansieras genom bidrag ur Stiftelsen Gustaf Adolf Bratts föreläsningsfond och Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet.
Matarvspodden är tillgänglig på de vanliga "poddställena", till exempel via Spotify.
Avsnitt 16: Livepodd från Vetenskapsfestivalen: gränsöverskridande mat