University of Gothenburg
Image
Klassbild på musikalstudenter
Photo: Simon Rubin
Breadcrumb

Musikalstudenter slutproduktion 2023

Här hittar du information om musikalstudenterna samt kandidatstudenterna i opera, årskurs 1 som medverkar i slutproduktionen Into the Woods.

Julia Küster
Roll i Into the Woods: Bagarfrun
Photo: Oskar Laring och Matilda Kajsa Källström

Julia Küster

Julia Küster är född och uppvuxen i Köln i Tyskland och flyttade som sextonåring med sin familj till den lilla byn Utvorda i Midt-Norge. Under hennes tre år på musikgymnasiet medverkade hon i en semiprofessionell teateruppsättning och blev tagen från första stund. Hon bestämde sig för att satsa på teater och skådespeleri, sökte scenskolan och kom samma år in på skådespelarlinjen på Scenskolan i Norge där hon tog sin examen 2017.

Sedan har Julia jobbat som skådespelare i både Norge och Tyskland. I Norge har hon jobbat på bland annat Riksteatret, Teater Innlandet och Unge Viken Teater. Hon är också medgrundare, VD och skådespelare i den norska frigruppen Feil Teater som har upparbetat sig ett känt namn i Teater-Norge.

Under 2020 fick Julia följa upp sitt intresse för musikal och började plugga på Högskolan för scen och musik. Hon gjorde sin praktik i Nils Polettis uppsättning av Drottningens juvelsmycke på Östgötateatern 2022.

Till hösten syns Julia i ensemble och som understudy till huvudrollen Jenna i musikalen Waitress som ska spelas på Östgötateatern i regi av Roger Lybeck.

Telefon +47 915 81 038
E-post julia9461@hotmail.com
Hemsida https://www.juliakuester.com/nor

Timothy Garnham
Roll i Into the Woods: Bagaren

Timothy Garnham

Timothy Garnham, uppvuxen i en liten by i Skåne där han började sin musikalkarriär på Lunds dans- och musikalgymnasium. Efter det har Timothy studerat på Östra Grevie folkhögskola, Musikteaterskolan i Bjärnum, Balettakademin i Göteborg och sist men inte minst på Högskolan för scen och musik. Under tiden har han gjort många olika saker som till exempel film för SVT, dansföreställningar, reklamfilmer, modelljobb och readings på nyskrivet material.
 
Timothy hade sin praktik på GöteborgsOperans uppsättning av Cabaret och till hösten kommer han medverka i Wicked på GöteborgsOperan där han ska vara ensambel och inhoppare för Fiyero.
 
Efter nio år av musikalstudier är han nu redo att få börja sin karriär.
 
 E-post timothy.fogelberg@gmail.com

Martin Stokke Mathiesen
Roll i Into the Woods: Jack
Photo: Simon Rubin

Martin Stokke Mathiesen

Martin Stokke Mathiesen, 23 år, har sina rötter i musiken. Han började tidigt med att spela piano och sjunga, och fortsatte med detta på gymnasiet. Under 2019 studerade han ett år musikalinriktning vid Romerike Folkhögskola i Norge, sen sökte han sig till musikalprogrammet vid Högskolan för scen och musik här i Göteborg.

Martin medverkade hösten 2022 i musikalen Sister Act i Oslo i rollen som Joey. Förutom att spela och agera i produktioner tycker Martin även om att skapa själv, och under hösten 2022 och i början på 2023 skrev han och komponerade den nya musikalföreställningen Tre Apor tillsammans med två kompisar.

Efter Martin utexamineras från Högskolan för scen och musik syns han på Oscarsteatern i Stockholm där han ska göra rollen som Mårten Flogfält i musikaluppsättningen av filmklassikern Änglagård i regi av Edward af Sillén.

E-post msmstokke00@gmail.com
Instagram martinmathiesen_
Youtube Martins Showreel Musikal

Otto Falk
Roll i Into the Woods: Styvmor/Rapunzels prins
Photo: Simon Rubin

Otto Falk

Otto Falk är uppvuxen i Skredsvik utanför Uddevalla och har sysslat med musik under större delen av sitt liv. 2018 kom han in på Performing Arts School i Göteborg och efter två år där kom han sedan in på Högskolan för scen och musik.

Otto gjorde sin praktik på Wermland Opera i Titanic där han spelade ett flertal roller, bland annat Jim Farrell och Jacob Astor samt inhoppare för Bellboy och Heartley. Tidigare har han varit med i Sound of Music på Lisebergsteatern och arbetade under en sommar som showartist på High Chaparral. Under våren har han även varit med i och skapat musikalen Tre apor tillsammans med två klasskompisar.

Till hösten 2023 ska Otto tillbaka till Wermland Opera för att medverka i Hundraåringen som kröp ut genom fönstret och försvann.

E-post Ottofalk@outlook.com

Sofia Wiktröm
Roll i Into the Woods: Häxan
Photo: Simon Rubin

Sofia Wikström

Sofia är född och uppvuxen i Stockholm. Hennes kärlek till musikal fann hon som barn på musikallinjerna på Lasse Kühlers dansskola och Base23 Stockholm Dance Academy. Innan hon började på musikalutbildningen på Högskolan för scen och musik har hon också utbildat sig på civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet och på musikallinjen på Balettakademien i Stockholm.
 
Sofia gjorde sin praktik som understudy för rollen Lena i Mattias Palms uppsättning av Så som i Himmelen på Säffleoperan.
 
Hösten 2023 kan ni se Sofia i den nyskrivna musikalen Alla skriker, ingen hör med manus och regi av Rikard Bergqvist på Kulturhuset Spira.
 
E-post sofi.wiks@gmail.com

 

Miranda Coral Engholm
Roll i Into the Woods: Rödluvan
Photo: Robin Iborn

Miranda Coral Engholm

Miranda är uppvuxen på Österlen och har sina rötter i Argentina och Stockholm. Utöver att syssla med musikal arbetar hon med sitt musikaliska soloprojekt Coral som hyllats av både svensk och utländsk media. Debutalbumet Spoon släpptes i mars 2021. Hon skriver även musikdramatik, senast tillsammans med klasskamraterna Otto och Martin då de under våren gemensamt skrev och framförde musikalföreställningen Tre Apor.

På musikalscenen sågs hon senast i Nordenpremiären av School of Rock på Kristianstads Teater som den kvinnliga huvudrollen Rektor Rosalie Mullins. Innan dess spelade hon huvudrollen Unni i uruppsättningen av den nyskrivna musikalen IDE med Vurpa Scenkonst i Göteborg. Utöver det har hon även medverkat som skådespelare och musiker på Rynge Teater i bland annat Fröken Julie och som Indras dotter i Ett Drömspel.

Hösten är ännu öppen för Miranda så skynda er att haffa henne innan det är försent!

Telefon +46 708755208
E-post miranda.coral.engholm@gmail.com
Instagram @mirandacoralengholm

Hanna Eriksson
Roll i Into the Woods: Jacks mor och Askungens mor
Photo: Simon Rubin

Hanna Eriksson

Hanna Eriksson är uppvuxen i Stockholm där hon tidigare studerat vid Kulturamas musikalartistutbildning innan hon fortsatte sina studier vid Högskolan för scen och musik.

En fun fact om Hanna är att hon studerat Teknisk Fysik vid KTH i Stockholm innan hon började med musikal. Mest för att civilingenjör/musikalartist är en så eftertraktad kombo i arbetslivet.
 
Hanna har tidigare medverkat i operan Batseba på Kungliga Operan och i musikteaterföreställningen Anna & Jacob Dubbe på Gotlands Länsteater. Hösten 2022 praktiserade Hanna på SäffleOperan i Så som i himmelen där hon var understudy för rollen Gabriella.
 
I slutproduktionen Into the Woods gör Hanna rollen som Jacks mor och Askungens mor.
 
Telefon 0732560201
E-post hanna.eriksson94@hotmail.com

Lina Svahn Larsson
Roll i Into the Woods: Askungen
Photo: Tilo Stengel

Lina Svahn Larsson

Lina är en mångfasetterad artist från det småländska inlandet. Efter en barndom av körsång, teaterklasser, konserter, produktioner och både egen regi och manus i föreställningen One Way Ticket, så blev det två år folkhögskola (Musikteaterskolan i Bjärnum och Östra Grevie Folkhögskola) och nu en kandidatexamen från Högskolan för scen och musik.

Innan studierna har Lina hunnit axla roller som Audrey i Little Shop of Horrors, Barbarina i Figaros bröllop och Skorpan i musikalen Bröderna Lejonhjärta, samt sjungit Carl Orrfs mästerliga Carmina Burana. Nu senast sågs hon i GöteborgsOperans Cabaret där hon utförde sin praktik.
I höst återvänder hon till GöteborgsOperan som ensemble och understudy Glinda i Sverigepremiären av Wicked.

Under studietiden har Lina, med stor ära, mottagit ordenssällskapet Timglasets stipendium samt ordenssällskapet Cantorums stipendium.
 
Telefon 073 71 03 288
E-post linasvahnlarsson@gmail.com
Instagram linasvahnlarsson

Annalouisa Magnusson
Roll i Into the Woods: Lucinda/Rapunzel
Photo: Jonas Egfors

Annalouisa Magnusson

Annalouisa är född och uppvuxen i Karlstad men bor nu i Göteborg för att studera kandidatprogrammet i opera och tar sin examen år 2025.
Tidigare har hon studerat på folkhögskola i klassisk sång och musikal på skolorna Kävesta, Wendelsberg och Ingesund.

Annalouisa har varit verksam som korist på Wermland Opera i flertal produktioner, första gången när hon var tolv år i Wagners opera Parsifal. Sedan fortsatte hon som korist i barnkören för att senare delta i vuxenkören i operorna Ragnarök, Fidelio och som statist i Die tote stadt. Hon har även varit med som korist på GöteborgsOperan i den nyskrivna operan Monstret i labyrinten.

E-post annalouisa333@hotmail.com

Linnea Nordström
Roll i Into the Woods: Florinda/mormor
Photo: Jonas Egfors

Linnea Nordström

Den lyriska sopranen Linnea Nordström är född och uppvuxen i Svenljunga men bor för närvarande i Göteborg och studerar första året på kandidatprogrammet i opera på Högskolan för scen och musik.
 
Hon har tagit kandidatexamen i kammarmusik från Örebro Universitet och varit solist framför Svenska kammarorkestern under ledning av David Björkman samt fått mottaga Weylerths stipendium.

Telefon 0760073616
E-post linnean20@gmail.com