Image
Alexandra Fried och Alexandra Herlitz
Breadcrumb

Populärvetenskaplig podd om konsthistoria

Published

Alexandra Fried och Alexandra Herlitz, båda universitetslektorer i konst- och bildvetenskap vid Göteborgs universitet, bjuder på en populärvetenskaplig podd om konsthistoria. I tio avsnitt lyfter Konsthistoriepodden ett verk per avsnitt.

Konsthistoriepodden fortsätter en säsong till

Tack vare medel från Stiftelsen Gustaf Bratts föreläsningsfond blir det nya avsnitt av Konsthistoriepodden. Första avsnittet i säsong två publiceras 16 november, klockan 13 och därefter sänds ett avsnitt per månad.

Nyhet: Konsthistoriepodden fortsätter en säsong till

Konsthistoriepodden

Konsthistoriepodden ska underhålla alla som är intresserade av konst och som vill veta mer om historierna bakom konstnärerna och verken.

– Varje konstverk bär på mängder av intressanta historier: Konstverk kan ha spännande tillkomstprocesser, en gåtfull ägarhistoria eller så kan det finnas otroliga berättelser om hur publiken tog emot ett verk, när det visades för första gången. Men alltid är det förstås just det avbildade som bjuder oss på många fascinerande berättelser och tankar. I konsthistoriepodden ska vi lyfta allt sådant som kan vara intressant för förståelsen av ett konstverk, säger Alexandra Fried.

10 avsnitt

I tio avsnitt som släppes under sommaren 2020 pratar Alexandra Fried och Alexandra Herlitz om ett konstverk i taget.

– Vissa av de verk vi behandlar i podden är mycket populära, andra är tämligen okända. Det blir gott och blandat från olika tider och platser, för det enda urvalskriteriet är att vi båda måste tycka om konstverken. Men vi tror förstås att det är konstverk som också andra ska fatta tycke för, säger Alexandra Herlitz.

Konstverken som det pratas om kommer att visas på poddens Instagramkonto och podden går att hitta på Spotify eller Acast.

Konsthistoriepodden
Länk till podden, Spotify: https://open.spotify.com/show/3usd1VoUDptgSi8CnEI7IS
Länk till podden, Acast: https://shows.acast.com/konsthistoriepodden/
Instagram: https://www.instagram.com/konsthistoriepodden/
Facebook: https://www.facebook.com/Konsthistoriepodden