Besök den marina kolonilotten Flytevi på Frihamnsdagarna
Hållbarhet & miljö
Hur kan hållbar mat odlas i havet? Kom och lär dig mer om biologisk mångfald, invasiva arter och provsmaka framtidens sjömat.
Hur kan hållbar mat odlas i havet? Kom och lär dig mer om biologisk mångfald, invasiva arter och provsmaka framtidens sjömat.
Under Frihamnsdagarna kan du besöka framtidsprototypen Flytevi, Sveriges första stadsnära havsodling som ligger i anslutning till bananpiren. Under samtliga tre dagar finns forskare från Centrum för hav och samhälle och Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning, Swemarc, på plats för att bjuda på smakprov och berätta om hållbar odling i havet.
Testa ditt doftsinne, bläddra i kokböcker från världens alla hörn och dela med dig av matminnen. Den 29 augusti är Viveka Kjellmer och Jenny Högström Berntson från Centrum för kritiska kulturarvsstudier på plats i vid Flytevi. Här kan du bidra till matarvsforskning genom att vara med i en undersökning om matminnen och måltidstraditioner.
Läs mer om evenemanget Dofta på världen: mat, kulturarv och kokböcker.
Lär känna djuren i Västerhavet, experimentera och lär dig mer om invasiva arter. Björn Källström från Göteborgs marinbiologiska laboratorium finns på plats samtliga tre dagar.
Den 30 augusti är även Mikael Östblom från projektet SamBio på Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier på plats och berättar om biologisk mångfald och vad Göteborgs universitet gör för att den ska öka. Du kan också delta i ett artbingo och tävla om fina priser.
Läs mer om evenemanget Lär dig mer om biologisk mångfald.