Metoder för socialt hållbar planering
Kort om kursen
Kursen ger dig insikter i hur man inom fysisk planering praktiskt kan arbeta med frågor om social hållbarhet. Här får du lära dig av forskare och yrkesverksamma planerare som introducerar dig till metoder som social konsekvensbedömning (SKB), könsuppdelad statistik, medborgardeltagande och normkritik. Kursen är starkt inriktad på praktiskt arbete, där du får möjlighet att testa och tillämpa dessa arbetssätt.
Denna kurs är en del av vårt utbud inom samhällsplanering.
Om utbildningen
I den här kursen får du lära dig om olika arbetssätt och metoder som används inom fysisk planering, där fokus ligger på social hållbarhet. Du får inte bara läsa om teorier och forskning, utan också aktivt tillämpa dem genom praktiska övningar. Du utvecklar ett kritiskt förhållningssätt till metoderna, och deras resultat, som stöd för en samhällsplanering mot socialt hållbar utveckling.
Behörigheter och urval
Behörighet
För tillträde till kursen krävs minst 60 hp i kulturgeografi, geografi eller motsvarande.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.
Rekommenderad studiegång
Kursen är inte obligatorisk för kandidatexamen i kulturgeografi. Kursen kan ingå som valbar kurs enligt vår rekommenderade studiegång i kulturgeografi med fördjupning inom samhällsplanering.
Efter studierna
Studier i kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.
Så är det att plugga
Lokaler
Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket som har många studieplatser.